Atatürk Havalimanı'na eşi benzeri olmayan yatırım

Atatürk Havalimanı'na eşi benzeri olmayan yatırım

İşadamı Hüseyin Başaran, Atatürk Havalimanı’nda 15 milyon dolar yatırımla ultra lüks hangar kurdu. Mayıs ayında hizmete açılacak hangarda otelden suşi restoranına kadar her şey olacak.

İşadamı Hüseyin Başaran, Atatürk Havalimanı’nda 15 milyon dolar yatırımla ultra lüks hangar kurdu. Mayıs ayında hizmete açılacak hangarda otelden suşi restoranına kadar her şey olacak.

İşadamı Hüseyin Başaran, Mart ayında uçak kazasında hayatını kaybeden kızı Mina’nın adını verdiği ultra lüks uçak hangarını Mayıs ayında hizmete açacak.

Atatürk Havalimanı’ndaki Genel Havacılık apronunda MC Havacılık adına inşa ettiği hangarının son rötuşlarını yaptıran Başaran, Mayıs ayı itibariyle uçaklara hem hangarlama hem de bakım hizmeti vermeye başlayacak.

Özel uçaklara özel hizmet vereceği hangarda her türlü detayı düşünen Başaran, özel uçakların yanı sıra yolcularına ve uçuş ekiplerine de ultra lüks hizmet verecek.

6 bin 800 metrekare büyüklüğündeki hangarda 20 özel jete aynı anda hangar hizmeti verilebilecek. Hangarda dar gövde sınıfındaki Airbus ve Boeing uçaklarına da bakım yapılabilecek.

YOLCULARA SUŞİ İKRAMI

Part 145 bakım yetkisi ile birlikte AOC ruhsatı da bulunan MC Havacılık, zengin işadamlarının uçaklarının her türlü bakım ve personel hizmetini karşılayacak. Hangarda sadece uçaklara yönelik değil o uçaklardaki uçuş personeli ve yolcular için de her türlü konfor düşünülmüş. Özel uçaklarıyla seyahat edecek yolcular uçağın kalkış saatini kendileri için hazırlanan özel salonlarda bekleyecek. Özel aşçının bulunduğu restoranda geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra dünya mutfağından da lezzetler sunulacak. Yolculara Japon mutfağının gözde yiyeceği suşi bile ikram edilecek.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

Çamaşırhaneden bulaşıkhaneye kadar her türlü detayın düşünüldüğü hangarda 10 adet otel odası, 4 adet toplantı salonu, bar ve restoranlar yer alacak. Bunun yanı sıra 18 ayrı depo da, uçak sahiplerine özel olarak tahsis edilecek.

Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’dan ultra lüks misafirlerin ağırlanacağı hangarın toplam maliyetinin 15 milyon dolar olduğu belirtilirken Haziran 2017’de inşaatına başlanan hangar önümüzdeki ay hizmete açılmış olacak.

Yan yana 4 hangarın birleşmesi ile dev bir tesis görünümüne kavuşan hangarda ise uçak kazasında hayatını kaybeden Mina Başaran’ın adı yaşatılacak.

Airporthaber

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.