ASELSAN'ın çalışmaları TÜRK LOYDU'nca onaylandı

ASELSAN'ın çalışmaları TÜRK LOYDU'nca onaylandı

ASELSAN’ın Demiryolu Kaynak Tasarım Çalışmaları TÜRK LOYDU Tarafından Onaylandı.Aselsan, ülkemizin demiryolu sektöründe ihtiyaç duyulan kritik öneme sahip teknolojileri yerli imkânlarla geliştirmek üzere çalışmalarına hız verdi.

ASELSAN’ın Demiryolu Kaynak Tasarım Çalışmaları TÜRK LOYDU Tarafından Onaylandı . Savunma Sanayimizin lokomotifi olan Aselsan, ülkemizin demiryolu sektöründe ihtiyaç duyulan kritik öneme sahip teknolojileri yerli imkânlarla geliştirmek üzere çalışmalarına hız verdi. Güç elektroniğindeki tecrübesini demiryolu endüstrisinin ihtiyaçlarına uyarlayan Aselsan, bu kapsamda cer sistemleri ve cer kontrol birimleri dışında yerli sinyalizasyon ve hibrit lokomotif geliştirilmesi  çalışmalarına devam ediyor.

DEMİRYOLU ARAÇLARI VE BİLEŞENLERİ

Bilindiği üzere, demiryolu araçları ve bileşenlerinin kaynaklı imalatlarının kalite şartlarını düzenleyen EN 15085 standart serisinin imalatçı tarafından içselleştirilmesi kaynak kalitesinin emniyete doğrudan etki ettiği demiryolu sistemleri için büyük önem arz ediyor. Bu standarda göre imalatçıların belgelendirmesini yapmak üzere yetkilendirilmiş olan Türk Loydu, Aselsan'a kaynak tasarımı yapmak üzere belgelendirme denetimi gerçekleştirmiş ve denetim neticesinde Aselsan EN 15085-2'ye göre belgelendirilmeye hak kazandı. Ülkemizin tüm sektörlerde yerli sanayiyi güçlendirmek vizyonuna paralel olarak yerli demiryolu endüstrisinde de sürdürülebilir gelişimimizin imalatçı, işletmeci ve belgelendirme kuruluşları arasındaki bunun gibi işbirliklerinin artarak devam etmesi ile sağlanabileceğine olan inancımız tam.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.