“Artık tüm yollar Ankara’ya çıkacak”

“Artık tüm yollar Ankara’ya çıkacak”

AK Parti Ankara 1. Bölge Adayı Barış Aydın: “Ankara 1,5 milyarlık bir nüfusla temas edecek. Bu ağ, Ankara’mızı küresel çapta bir ticari ve ekonomik merkez haline getirecek” dedi.

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın, yeni dönemde bitirilecek hızlı tren (YHT) ve otoyol ağları ile ortaya çıkacak uluslararası bağlantılı yeni ulusal ulaşım ağında Ankara’nın ana kavşak olacağını belirterek, “Artık tüm yollar Ankara’ya çıkacak” dedi.  

Barış Aydın, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-İstanbul Hızlı Tren hatlarının önceki dönem işletmeye açıldığını hatırlatarak, yeni dönemde ise Ankara-Niğde Otoyolu ile Ankara-Kırıkkale-Delice otoyollarının yapımına başlanacağını bildirdi. Ankara ve İstanbul arasını 1,5 saate indirecek YHT projesinin de YİD modeliyle, etaplar halinde gerçekleştirilmesine yönelik proje çalışmalarının başlatıldığını bildiren Aydın, 2017’de tamamlanacak Ankara-Sivas YHT ile iki il arasının 2 saate; Ankara-İzmir arasında yapılacak YHT hattı ile de ulaşım süresinin 3,5 saate düşeceği bilgisini verdi. Doğu-batı ve kuzey-güney akslarında devreye giren ve yeni dönemde girecek hatlarla 17 ilin YHT ağı ile birbirine bağlanacağını; Ankara merkezli hızlı tren çekirdek ağının 3 bin 623 kilometreye çıkacağını belirten Aydın, “Ankara işte bu dev YHT ağının da otoyol ağlarının da tam merkezinde yer alıyor” dedi. Aydın, YHT işletmeciliğinin merkezi olacak Ankara’da Başkentray projesi ile banliyö, metro ve YHT hatlarının birbirine entegre edileceğini ve Tandoğan-Keçiören metrosunun da hızla bitirileceğini bildirdi.

-“Ankara’yı küresel ticaret merkezi yapacağız”

Metropollerle sanayileşme sürecindeki kentler, bölgesel çekim merkezleri ile çevre yerleşimler arası ulaşım imkânlarının olağanüstü artacağı, iç bölgelerin limanlara, metropollere ve turizm bölgelerine bağlantılarının güçleneceği Ankara merkezli devasa bir ulaşım ağı ortaya çıkacağını anlatan Aydın,  özellikle hızlı tren hatları sayesinde Ankara’dan Orta Asya’nın içlerine kadar tren seferlerinin yapılacağını bildirdi. Aydın, bu gelişmelerin Ankara’nın ekonomik kalkınması ve ticari hayatının gelişimine büyük hız kazandıracağını belirterek, “Ankara’nın 5.2 milyon nüfusu var ama 1,5 saat uçuş mesafesinde 1,5 milyarlık bir nüfusa ulaşılabilecek. Ankara, ulaşımdaki kolaylıkla birlikte, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat gibi çevre kentlerle birlikte hızlı bir kalkınma sürecine girecek. Yeni ulaşım ağı, ana kavşağındaki Ankara’yı ülkede sanayileşme ve kalkınmanın da dinamosu ve aynı zamanda dünyada önemli bir ticari ve ekonomik merkez, küresel bir metropol haline getirecek” dedi.

Yeni ulaşım ağı ile Türkiye’nin ekonomik gelişim odağının Ankara’ya kayacağını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

“Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine; hızlı tren hatlarıyla, otoyollarla ve havayolu ile son derece seri, güçlü ve entegre bir ulaşım alt yapısı ortaya çıkmaktadır. Metropol kentler hızlı ulaşım araçları ile birbirlerine ve bölge ülkelerine bağlanacak. Bu yeni ulaşım ağının merkezinde ise Ankara var. Yani tüm yollar Artık Roma’ya değil Ankara’ya çıkacak. Bu ulaşım ağı, Ankara’yı hızlı gelişim sürecindeki Orta Asya ve çevre ülkelere bağlayacak. Bu da 1.5 milyarlık bir nüfusla temas ve ekonomik ve ticari ilişkilerde olağanüstü artış demek.  Yeni ulaşım ağı, hiç şüphe yok ki; merkezindeki Ankara’yı, ekonomik ve ticari trafiğin ana kavşağı, küresel çapta bir ticari merkez, bir dünya metropolü yapacaktır. Ulaşım alt yapısındaki bu hızlı gelişim, Ankara’yı sadece ülkemizde değil bölgemizde ekonominin, ticaretin kalbinin attığı yer haline getirecektir.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.