Artan ÖTV, satışları nasıl etkliliyor?

Artan ÖTV, satışları nasıl etkliliyor?

TBMM'de kabul edilen tasarı otomotiv sektörünü olumsuz etkiliyor. Sektör yetkilileri ve uzmanlar, bu durumun sektörü yaralayacağına vurgu yapıyorlar.

ÖTV artışı yönünde TBMM´de kabul edilen tasarı otomotiv sektörünü olumsuz etkiliyor. Birçok markanın yetkilisi 2017 yılının otomotiv sektörü için zorlu geçeceğini söylüyor. Üstelik Euro ve dolardaki artış da fiyatlara yansıyacak çünkü kurlar yükseldikçe maliyetleri de yükseltecek. Siz iyisi mi Aralık gelmeden bir otomobil alın. Aralık ayında birçok markanın % 5 oranında zam yapacağı belirtiliyor. 
Otomotiv alacaklara kötü haber!

ÖTV artışı yönünde TBMM'de kabul edilen tasarı fiyatların artmasına ve satışların azalmasına neden olacak. Birçok markanın yetkili ismi ÖTV artışının otomotiv sektörünü kötü etkileceği konusunda hemfikir. Üstelik hem Euro hem dolardaki kur artışları maliyetleri de etkileyece gibi görünüyor. Eğer bu durum düzelmezse Aralık ayı başından itibaren birçok marka otomotiv satışlarına %3 ila yüzde 5 arasında zam yapmayı düşünüyorlar.

FED'in faiz artış kararı kuru daha da yükseltti
Bu sözler Toyota Pazarlama ve Satış Ceo'su Ali Haydar Bozkurt'a ait. Bozkurt'a göre işler bu şekilde devam ederse 2017 yılı otomotiv sektörü için bir hayli zor olacak. Sektör Aralık ayında satış artışı beklerken gerek ÖTV'deki yeni düzenlemeler gerekse de kurlardaki yükseliş bu beklentinin olumsuz yönde seyretmesine neden oldu.

Fiyatlar yüzde 8 artacak
Borusan Otomotiv Ceo'su Eşref Biryıldız'a göre fiyatlar % 6 ila %8 arasında artacaktır. Kurdai gidişat zamları zorunlu kılıyor. ÖTV artış kararı derhal geri çekilmelidir. Kur artışının olduğu bu dönemde ÖTV'nin de artması işleri zora sokacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.