Aracınıza sefer görev emri çıkmış olabilir

Aracınıza sefer görev emri çıkmış olabilir

Sefer görev emri sadece şahıslara değil arazi araçlarına da veriliyor. Size çıkmayıp aracınıza seferberlik emri çıktıysa sizi de çağırabilirler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında seferberlik emri olanlar ‘hazır olsun’ çıkışıyla vatandaşlar, e-devlet üzerinden binlerce sorgulama yaptı.

ARAÇLARIN DA SEFER GÖREV EMRİ VAR

Seferberlik emri sadece şahıslara değil araçlara da veriliyor. Yani şu an kullandığınız araç ihtiyaç halinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) emrine geçecek.  Araç seferberlik emri TSK seferberlik ve savaş halinde ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her yıl Karayolları Trafik Kanunu’na tabi olan araçlardan arazi vitesi olmayan otomobiller, traktörler ve motorlu bisikletler dışındaki araçlara Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu’na göre seferberlik görev emri veriyor.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI UYGULANABİLİYOR

Seferberlik emri kapsamında aracınızı TSK’ya teslim etmemeniz halinde hapis ve para cezası uygulanıyor. 2941 sayılı Kanun ve bu kanuna ilişkin tüzük hükümleri gereğince alınarak kararlara ve tedbirlere aykırı hareket edenler fiilleri daha ağır cezayı gerektiren ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis ve elli bin liradan aşağı olmamak üzere para cezasıyla cezalandırılırlar.

E-DEVLET’TEN ÖĞRENİLEBİLİR

Aracınızın sefer görev emrini e-devlet sisteminden sorgulayabilirsiniz. E-devlet sistemine şifrenizle, şifreniz yoksa internet bankacılığı kullanıyorsanız banka üzerinden ulaşabilirsiniz. Sisteme giriş yapıldıktan sonra e-hizmetler bölümünde Milli Savunma Bakanlığı başlığı altında bulunan Kara Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama sekmesine tıklayıp; aracınızın şasi ve plaka numaralarını yazarak sorgulayabilirsiniz.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.