Ankara-Konya hattı için 6 yüksek hızlı tren alınacak

Ankara-Konya hattı için 6 yüksek hızlı tren alınacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, saatteki hızı 300 kilometreyi geçebilen 6 adet Çok Yüksek Hızlı Tren (YHT)...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, saatteki hızı 300 kilometreyi geçebilen 6 adet Çok Yüksek Hızlı Tren (YHT) seti ve 1 adet simülatör temini için ihale açtı.

Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan ihale ilanına göre, Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı'nın Geliştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 5 yedekleriyle birlikte 6 adet çok YHT seti ve 1 adet simülatör temini ile 7 yıl süreli bakım-onarım ve temizlik hizmeti satın alınacak. Kapalı zarf teklif alma usulüyle 10 Ekim 2012'de yapılacak ihalede, isteklilerden son 7 yılda (2005-2011) her biri en az 180 milyon Euro değerinde iki tane benzer sözleşmede deneyim sahibi olma ve bu sözleşmelerden en az birini tamamlama şartı aranacak. İhale ilanında yer alan bilgilere göre TCDD, Demiryolu Modernizasyonu Projesi'nin finansmanı için İslam Kalkınma Bankası'ndan kredi talebinde bulundu. Söz konusu kredinin bir bölümü yüzde 5 yedekleriyle birlikte 6 adet yüksek hızlı tren seti ve 1 adet simülatör temini ile 7 yıl süreli bakım-onarım ve temizlik hizmeti tahtında yapılacak ödemeler için kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.