Ankara-İstanbul 10 TL olacak

Ankara-İstanbul 10 TL olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrikli otomobille 450 kilometrelik yolu 5-10 lira arasında gidilebileceğini açıkladı. Aynı yolun dizel...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrikli otomobille 450 kilometrelik yolu 5-10 lira arasında gidilebileceğini açıkladı. Aynı yolun dizel yakıtla 135-140, benzinli araçla ise 170-180  lira arasında gidileceği kaydedildi. Akaryakıt pompalarının yüzde 65 vergi basması, dünyanın en pahalı benzininin bizde satılmasının araç sahiplerini isyan ettirdiği bir dönemde bu rakamların ortaya çıkması gündeme elektrikli otoyu oturttu. Bu rakamlardan sonra gözler şimdi elektrikli otoların fiyatına çevrildi. Özellikle taksiciler bu araçların yolunu gözlemeğe başladı. Bu arada  Bakan  Yıldız, ''ÖTV'de yapılan indirimden dolayı  bu araçların satış fiyatları da düşük olacak. Ben almayı düşünüyorum, para  biriktireceğim ve alacağım'' diye konuşması dikkat çekti.

ÇILGINA ÇEVİRİYOR

Elektrikli araçlar hakkında bilgi veren Renuail Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar,  aracın maksimum 135 kilometre hıza ulaştığını, 4-8 saat arasında şarj  olabildiğini ve dolu şarjla 160 kilometre yol gidebildiğini söyledi. Bakan  Yıldız, ''ÖTV'de yapılan indirimden dolayı  bu araçların satış fiyatları da düşük olacak. Ben almayı düşünüyorum, para  biriktireceğim ve alacağım'' diye konuştu.

REKABET KIZIŞIYOR

Aybar ''Renault 4 ayrı modelini  önümüzdeki aylardan itibaren seri üretime almak üzere büyük bir yatırım başlattı.  Eylül ayından itibaren önce bu elektrik motorlu ve hiç karbondioksit üretmeyen,  sıfır salınımlı otomobillerin ilki olan Fluence Z.E. Oyak Renault fabrikalarında  bütün dünyaya yola çıkmaya hazırlanıyor'' dedi. Bu arada diğer okomobil firmaları da elektrikli oto üzerinde çalışmalarını artırdı. Önümüzdeki yıllarda yolları elektrikli otoların istila edeceği ifade ediliyor

TAKSİDE PATLAMA YAPAR

İstanbul Esnaf, Sanatkarlar Birliği Başkanı Faik Yılmaz  arada büyük farkın bulunduğunu belirtip,"Taksicinin gözü bu araçlarda. Türkiye'de 18 bini İstanbul'da olmak üzere 92 bin taksi bulunuyor.Eğer taksiciye düşük ÖTV ve KDV ve düşük faizli krediyle verilirse satış patlaması yapar"dedi.  Birlik Başkanı Yılmaz,  arada büyük farkın bulunduğunu belirtip,"Taksicinin gözü bu araçlarda. Türkiye'de 18 bini İstanbul'da olmak üzere 92 bin taksi bulunuyor.Eğer taksiciye düşük ÖTV ve KDV ve düşük faizli krediyle verilirse satış patlaması yapar"dedi. 

GÜNEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.