Anadolu Isuzu hisseleri 'tavan'

Anadolu Isuzu hisseleri 'tavan'

Anadolu Isuzu hisseleri Kartal'daki taşınmazların satışı için çalışma kararı sonrası 15.90 lira ile tavanı gördü. İSTANBUL - Anadolu Isuzu hisseleri,...

Anadolu Isuzu hisseleri 'tavan'Anadolu Isuzu hisseleri Kartal'daki taşınmazların satışı için çalışma kararı sonrası 15.90 lira ile tavanı gördü.

İSTANBUL - Anadolu Isuzu hisseleri, şirketin Kartal'daki taşınmazlarının satışa konu edilmesi amacıyla çalışmalara başlama kararı sonrasında, satıştan yaratılacak kaynağın şirketin borç pozisyonunu kapatabileceği beklentisiyle tavan fiyatı gördü.

Anadolu Isuzu, KAP'a yaptığı açıklamada, Kartal'daki taşınmazların satışa konu edilmesi amacıyla değerleme dahil çalışmalara başlanması ve bu iş ve işlemlerin yürütülmesi ile ilgili şirket yönetiminin yetkili kılınması kararı aldığını duyurdu.

Tera Menkul Analisti Kenan Turan, "Anadolu Grubu'nun Kartal'da 150 dönüm arazisi var. Bunun 3'te biri Anadolu Isuzu'ya ait. Söz konusu arazi şehrin çok merkezi bir konumunda. Hemen yakınından metro geçmesi, inşa edilen Adalet Sarayı,bölgedeki rezidans ve konut projeleri araziyi daha değerli hale getirdi" dedi ve ekledi:

"Anadolu Isuzu'nun 50-60 milyon dolar civarı borç pozisyonu bulunuyor. Arazinin satışıyla şirket bunun kapatılmasına kaynak yaratabilir. Bu da hisseye alım getirdi" dedi.

Açılış sonrası tavan fiyat olan 15.90 TL'yi gören Anadolu Isuzu hisseleri, saat 10:43'de yüzde 9.66 primle 15.90 liradan işlem görüyor.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.