Alman devinden elektrikli otomobil için 20 Milyar Euroluk atak!

Alman devinden elektrikli otomobil için 20 Milyar Euroluk atak!

Alman devi Volkswagen, rakiplerini geride bırakmaya hazırlanarak, elektrikli otomobil konusunda kendisine pil hücresi ve benzer teknolojileri sağlayacak olan şirketleri seçtiğini duyurdu.

Rakiplerine karşı geri durmayan ve büyük bir elektrikli otomobil atağı yapan Volkswagen, kendisine pil hücresi ve benzer teknolojileri sağlaması adına şirketlerin seçildiğini duyurdu. 

Volkswagen'in elektrikli otomobil üretimi gerçekleştirecek olan fabrika sayısını 2022 sene sonuna kadar 16'ya yükselteceği ifade edilirken, Alman devinin 2025 senesine kadar, 12 markasıyla senelik 3 milyon adet elektrikli araç üretimi gerçekleştirmeyi planladığı dile getiriliyor. 

20 Milyar Euro Tutarında Alım Yapılacak

Volkswagen bu çerçevede önemli bir anlaşma imzalarken, şirket tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, elektrikli otomobiller adına en kritik parçalar olarak nitelendirilen pil hücresi ve benzer teknolojilerin tedariği konusunda Avrupa ve Çin pazarına ilişkin olarak beraber çalışacak firmaların seçildiği belirtildi. Şirketin söz konusu firmalardan toplam 20 milyar euro tutarında alım gerçekleştireceği dile getirildi. 

Benzer bir anlaşmanın ilerleyen dönemde Kuzey Amerika pazarı adına da imzalanması öngörülürken, Alman devi Volkswagen'in CEO'su olan Matthias Mueller konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, önümüzdeki seneden itibaren neredeyse ayda bir olmak kaydıyla yeni bir elektrikli otomobil modelinin piyasaya sunulacağını belirtti. 

Mueller, dünya genelindeki en geniş elektrikli filoya sahip marka olma hedeflerinin bulunduğu ifade etti. 

İlk Marka 2020 Yılında Piyasaya Çıkarılacak Neo Olacak 

Öte yandan Volkswagen'in, 2025 senesine kadar 80 yeni elektrikli aracı piyasaya sunma ve 2030 senesine kadar ise 300 modelinin hepsinde bir elektrikli alternatif sunma planı bulunuyor. Şirketin elektrikli otomobillerinin I.D. alt markasıyla satışa çıkartılacağı ifade edilirken, ilk markanın ise 2020 senesinde piyasaya sürülecek olan Neo olacağı bildiriliyor. 

Ekonomi 7

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.