Aktaş’a yabancı ilgisi

Aktaş’a yabancı ilgisi

Aktaş Holding CEO'su Sami Erol, yurt içi ve yurt dışından ortaklık ve satın alma taleplerinin geldiğini söyledi.

Toplam üretiminin yüzde 85'ini doğrudan 100'den fazla ülkeye ihraç eden Aktaş Holding, körükte pazar payını artırırken farklı üretimleri de ürün gamına katacak. Aktaş, kasım ayı sonunda devreye girecek olan yeni tesisinde körüğün yanı sıra hava ve beton santralleri hortumları da üretecek. Aktaş ayrıca, ağır vasıtalar için elektrik kontrollü sistemler üretmeye de başladı. Aktaş Holding CEO'su Sami Erol, bu plan çerçevesinde farklı alanlardaki üretimleri de bünyelerine katacaklarını söyledi. İhracatta Batı Avrupa ülkeleri ve Amerika'ya odaklandıklarını dile getiren Sami Erol, after marketteki güçlerini OEM pazarına da aktarmayı planladıklarını anlattı. Körük üretiminin yanı sıra elektrik kontrollü sistemler üretmeye başladıkları bilgisini veren Erol, şunları anlattı:

"Ağır vasıta grupları için üretim yapıyoruz. Bu sistem ise hafif ticari araçlar başta olmak üzere binek araçlarda da kullanılıyor. Önümüzdeki 10 ila 20 yıl arasında bu sistemin tıpkı hava yastıkları gibi tüm araçlarda kullanılacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede de OEM'lerle görüşmelere başladık. OEM'lerin projeleri devreye alma süreleri 1,5 ile 3 yıl arasında. Önümüzdeki 5 yıl içinde Aktaş'ın körük alanında pazardaki payı artarken yanına süspansiyon sistemlerini de koymasını istiyoruz. 2016'da bazı OEM'lere üretime başlayacağız."

"YURTDIŞINDAN SATIN ALMA TALEPLERİ GELİYOR"
Aktaş Holding bünyesinde üretilen membran alanında da uzman ve know how sahibi bir firma olarak öne çıktıklarını dile getiren Sami Erol, "Bu konuda altyapıya sahip olduğumuz için yurt içi ve yurt dışından ortaklık ve satın alma talepleri geliyor. Bu taleplere şimdilik olumlu bakmıyoruz. Membran üretimi toplam üretimin yüzde 10'u seviyesinde. Bu oran böyle devam edecektir. Kapasitenin yüzde 55'ini kullanıyoruz. Yeni projelerle yüzde 95'lere çıkaracağız. İhracat yaptığımız bu alanda proje işbirliklerinde yer almaya başlayacağız. Yılsonuna kadar kapasitemizi tam doldurmaya yetecek kadar Avrupa'dan iş gelecek" diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.