Aktaş Holding'e Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi

Aktaş Holding'e Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, küresel yönetim modeli çerçevesinde Yönetim Kurulu’na...

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, küresel yönetim modeli çerçevesinde Yönetim Kurulu’na önemli bir ismi ekledi.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80’den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip şirketleri bünyesinde barındıran Aktaş Holding, küresel yönetim modeli çerçevesinde Yönetim Kurulu yapısını zenginleştiriyor.

Türkiye’nin hava süspansiyon sistemleri üretimi konusunda lider firması olan Aktaş Holding, 2023 yılında dünyada da kendi sektöründe liderlik hedefliyor. Uzun dönemli planlama çerçevesinde ise yönetim yapılanması zenginleştiriliyor.

Bu çalışmalar bağlamında Türkiye’de yayınlanmış kitapları ve makaleleri ile de tanınan ve Maliye Bakanlığı bünyesinde önemli görevler almış olan Cahit YERCİ Aktaş Holding Yönetim Kurulu’na atandı. Cahit YERCİ finansal ve hukuksal konulardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanı sıra Denetim Komitesi Başkanı olarak görev yapacak.

Bu atama ile Aktaş Holding Yönetim Kurulu yapısı profesyonel bir kimlik kazandı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Şahap AKTAŞ’ın yaptığı Aktaş Holding bünyesinde Serkan AKTAŞ, İlknur AKTAŞ, Cahit YERCİ ve Sami EROL Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor.

Cahit YERCİ Kimdir?

Cahit YERCİ, Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Siyasal Bilgiler Fakültesi (S.B.F.) İşletme Bölümü mezunudur ve Western Michigan University’de (WMU’da) ekonomi yüksek lisansı yapmıştır.  Milli Güvenlik Akademisi’nden (MGA’dan) diploma, A.Ü. Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) “Temel Eğitim” ve “Ekonomik ve Mali Politikalar-Uzmanlık”  programlarından sertifikalar almıştır.

Yeminli Mali Müşavir (YMM) Ruhsatı da olan Cahit YERCİ’nin yayımlanmış iki kitabı, vergi, dış ticaret, gümrük, Türk Ticaret Kanunu ve Avrupa Birliği (AB) konularında gazete ve dergilerde yayımlanmış yüzden fazla makalesi bulunmaktadır.

Maliye Bakanlığı’nda, sırasıyla, Stajyer Gelirler Kontrolörü, Gelirler Kontrolörü, Gelirler Başkontrolörü ve Vergi Başmüfettişi olarak çalışan YERCİ, Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nde, 1997 ile 2004 yılları arasında,  Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

2012’de Aktaş Holding’e İç Denetim Yönetmeni olarak katılan YERCİ, 2013 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Yönetim Kurulu’nda Bağımsız Üye ve Denetim Komitesi Başkanı olan Cahit YERCİ, finansal ve hukuksal konulardan sorumludur.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.