Adana'da iki yolcu treni çarpıştı: 15 yaralı

Adana'da iki yolcu treni çarpıştı: 15 yaralı

  Adana’da iki yolcu treni gara 500 metre mesafede kafa kafaya çarpıştı. Adana Gar’ından çıkıp manevra için dönüş yapan boş yolcu treni, Mersin’den...

 

Adana’da iki yolcu treni gara 500 metre mesafede kafa kafaya çarpıştı. Adana Gar’ından çıkıp manevra için dönüş yapan boş yolcu treni, Mersin’den gelip gara girmek isteyen Ekspres Yolcu treni ile saat 23.45 sıralarında kafa kafaya çarpıştı.

Kazayı görenler sağlık ekiplerini arayıp ihbarda bulundu. Tren kazası ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Yaralılar daha sonra kentteki hastanelere götürülüp tedaviye alındı.

Kazada yaralanan kişilerin kimlikleri belirlendi. Mersin'den Adana'ya gelen Selim K. ve Yalçın Y.'nin makinistliğini yaptığı ekspres yolcu treni, Adana Garı'na 500 metre kala, istasyondan çıkmak için manevra yapan makinistler Şamil G. ve Kasım Ç. yönetimindeki boş yolcu treniyle çarpıştı. Kazada 2'si personel 15 kişi yaralandı.

Kazada yaralananların isimleri şöyle: Yaşar Koca, Meryem Koca, Özlem Kaya, Aliş Kalli, Bilal Sarıkaya, Şahin Aşçıeli, Saadet Sert, Timur Şeker, Şöhrettin Keleş, Yalçın Güneş, Ahmet Kütük, Şehmuz Adar, Yaşar Önal ile makinistler Selim K. ve Yalçın Y.

Hastaneye götürülen yaralılardan 11'inin ayakta tedavi olduğu belirtildi. 4'ünün ise hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. TCDD 6'ncı Bölge Müdürü Mustafa Çopur da olay yerinde incelemede bulundu. Trenlerin raylardan kaldırılması için vinçlerle çalışma başlatıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.