Açılması 2015'e kaldı

Açılması 2015'e kaldı

Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarının başlatıldığı 2011 yılının başında demiryolunun ulaşıma kapatılmasıyla kaldırılan banliyo seferlerinin...

Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarının başlatıldığı 2011 yılının başında demiryolunun ulaşıma kapatılmasıyla kaldırılan banliyo seferlerinin başlatılması, 2015’e kaldı. TCDD yetkilileri, Sakarya, Kocaeli, İstanbul arasında binlerce çalışan ile öğrencinin merakla beklediği banliyö seferleri ile ilgili tarih vermezken, gecikmenin bazı altyapı eksikliğinden kaynaklandığını bildirdi.

Bununla birlikte Yüksek Hızlı Tren seferlerinin arttırılacağı, Ankara-Konya seferlerinde olduğu gibi İstanbul (Pendik)- Ankara Yüksek Hızlı Tren seferleri için de abonman uygulamasına geçilip bu hattı kullananlara fiyat avantajı sağlanacağı öğrenildi. Daha önce banliyö ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen ekspres ve yük trenleri İstanbul Haydarpaşa Garı’na kadar gidiyordu. Yüksek Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin başlatıldığı 2011 yılı Ocak ayından itibaren yaklaşık 130 yıldır İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan tek demiryolu olan bu hat kapatıldı. Banliyö trenlerinin de seferlerinin durdurulmasıyla, bundan her gün Sakarya-İzmit ve İstanbul arasındaki işlerine gidip gelen binlerçe çalışan ile üniversite öğrencisi etkilendi.

EKSİKLİKLER VAR

Bugünlerde hala diğer kentlerde çalışanlar ile komşu kentler Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’daki üniversitelerde öğrenim gören binlerce öğrenci, banliyö trenlerinin ne zaman sefere başlayacağını sorarken, buna kimse kesin bir tarih veremiyor. TCDD yetkilileri, mevcut hızlı tren sefer sayılarının daha da arttırılması için çalışma yapıldığını belirtti. Ancak banliyö seferlerinin, başta alt ve üstgeçitler ile istasyonlardaki bazı eksiklikler nedeniyle başlatılamadığını, banliyö trenlerinin sefere başlamasının 2015 yılını bulabileceğini bildirdi. Bu arada İstanbul Pendik-Ankara arasında çalışan Yüksek Hızlı Tren sefer sayısının arttırılması için çalışma yapıldığı da belirtilirken, bu hatta da Ankara-Konya sefrlerinde olduğu gibi sürekli kullananlar için abonman sistemine geçileceği belirtildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.