AB’nin vagonları da artık Acarlar’a emanet

AB’nin vagonları da artık Acarlar’a emanet

İlk kez bir Türk şirket tarafından alınan ECM sertifikası ile, Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonlara revizyon yapmaya hak kazanan Acarlar Vagon, 2016 hedefini büyüttü.

Sertifikanın, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını ifade eden Acarlar Vagon Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Acar, “Biz Acarlar Vagon olarak Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde faaliyet gösteriyoruz. Yük vagonlarının revizyonunu yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa şirket olarak ECM Belgesini aldık. Bu belge ile, Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonlara revizyon yapma hakkına sahip olduk. Bu sertifika; Dinar ve Afyonkarahisar ekonomisine muazzam bir katkıda bulunacak. Yabancı menşeli Avrupa Birliği’ne bağlı vagonlar, Türkiye’ye gelip revize edilecek. Hem daha fazla istihdam yaratacak, hem de ekonomiye katkıda bulunacak. TCDD, her geçen gün biraz daha ivme kazanmaktadır. Biz de firmalar olarak elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

acarlar-vagon-saffet-acar.jpg

YERLİ VAGON ÜRETİMİ BU YIL BAŞLIYOR
Bu yıl, atölye sahasını genişleterek vagon imalatı yapmaya başlayacak olan firmanın Acar, tüm plan ve projelerin hazır olduğunu, Nisan ayında çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Kendi mühendisleri tarafından tasarımı yapılan tampon test ve buji test cihazlarının üretimine geçtiklerini anlatan Saffet Acar, Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Bu konuda, TÜBİTAK ile birlikte iletişim halinde olduklarını dile getiren Acar, “Yine kendi imalatımız olan pozisyoner makinesi ile platform tipi yük vagonlarını atölyemizde 360 derece döndürme şansına sahibiz. Bu sayede vagona müdahale çok daha kolay yapılıyor” dedi.

acarlar-vagon-1.jpg

2 ÇALIŞANLI FABRİKADAN 18 BİN METREKARELİK TESİSE
1960 yılında Acarlar Çuval Fabrikası adı altında kurulan Acarlar A.Ş., sadece iki çalışanı olan bir firma iken günümüzde 5 bin metrekarelik kapalı alanda 110  işçisi ile 3 vardiya olarak plastik çuval imalatı yapıyor. Şirket, 2010 yılında demiryolu sektörüne giriş yaparak TCDD hatlarında çalışan araçların bakımı ile ilgili bir sektörde de faaliyete geçti. TCDD ve üçüncü şahıslara ait vagonların bakım, onarım ve revizyon işlerini yapan Acarlar Vagon; aynı zamanda TCDD araçlarına yönelik yedek parça ve kaynaklı imalat işleriyle de ilgileniyor. İşlerinde sektöre bir canlılık ve yenilik katmayı amaçladıklarını anlatan Saffet Acar, müşterilerinin isteklerini en kaliteli, en hızlı ve en ekonomik bir biçimde yapmak üzere 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 18 bin metrekarelik alanda, uzman ve deneyimli personel kadrosu hizmet verdiklerini belirtti.

acarlar-vagon-2.jpg

TEKER TORNALAMA ÜNİTESİNE SAHİP TEK İSİM
Karşılıklı işletilebilirlik gereği UTP, WAG, UTPNoice, UIC Standartlarına göre üretilmiş yük vagonlarının her 5 senede bir yapılması gereken periyodik revizyonlarının, kendi bünyelerinde yapıldığını dile getiren Saffet Acar, periyodik revizyonun yanı sıra bakım onarım, kumlama ve boyama, teker bakımı ve torna, fren bakımı ve tamiratı gibi hizmetlere de imza attıklarını aktardı. Teker ve aksların bakımına ayrıca önem verdiklerine dikkat çeken Acar, “Yurt dışından satın aldığımız ve uzman mühendislerimizce faaliyete geçirdiğimiz çift başlıklı Rafamet marka teker torna makinemiz, sektörde oldukça belirleyici bir faktör olarak görülüyor. Ülkemizde teker tornalama ünitesine sahip ilk ve tek firma olmamız, konuya ne kadar önem verdiğimizi açıkça gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Burak GÜNER – LOJİSTİK EKİPMANLAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.