600 bin kişi gezdi, 20 bin araç satıldı

600 bin kişi gezdi, 20 bin araç satıldı

Dün sona eren İstanbul Autoshow 2012, otomotiv sektörü için yılın son 2 ayına önemli bir heyecan getirdi. Hafta içi kadın ve öğrencilerin ücretsiz...

Dün sona eren İstanbul Autoshow 2012, otomotiv sektörü için yılın son 2 ayına önemli bir heyecan getirdi.

Hafta içi kadın ve öğrencilerin ücretsiz gezebildiği fuar 10 gün boyunca 600 bin civarında ziyaretçi ağırladı. 500'e yakın modelin sergilendiği stantlara gelip sipariş verenlerin sayısı hiç az değil. Her ne kadar fuarın en pahalı modeli olan 4,3 milyon Euro'luk Bugatti Veyron'a alıcı çıkmasa da sektör yöneticilerinin verdiği bilgiye göre fuar döneminde Türkiye'de 20 bin otomobil müşteriye ulaştı.

Fuarın çok hareketli geçtiğini belirten Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, Autoshow'un bayi trafiğine de katkısı olduğunu ve İstanbul'daki tüm Ford bayilerinde showroom trafiğinin geçen hafta iki kat arttığını söyledi. Önümüzdeki dönem satışa sunacakları 5 yeni modeli ilk kez burada sergilediklerini anlatan Özüner, fuarın ilk sekiz gününde yaklaşık 450 adet satış ve bağlantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Fuarda 277 adet Renault, 137 adet Dacia satışı gerçekleştiğini belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, satışların 76'sının yeni Cilo'ya ait olduğunu dile getirdi. Fiat fuar boyunca 240 araç satışına imza attı. Fiat Marka Direktörü Okan Baş, yeni tanıttıkları Freemont'un kısa süre içinde 160 adetlik satışa ulaştığını, bunun 20'sinin fuarda oluştuğunu söyledi. Tofaş bünyesinde bulunan Alfa Romeo, Lancia ve Jeep'te 20 satış gerçekleştirilirken fiyatı 660 bin Euro olan Ferrari F12 Berlinetta'dan iki adet satıldı. Peugeot Otomotiv Pazarlama Genel Müdürü Marc Bergeretti de 301'in dünya lansmanını yaptıkları fuarda 800'den fazla satış bağlantısı yapıldığını ve bunun 100'den fazlasının sonuçlandığını dile getirdi. Türkiye'de ilk kez sergilenen Volvo V40 da oldukça ilgi topladı. Ocak ayında satışa sunulacak yeni model yaklaşık 700 ön talep aldı. Şirket gelen ilgi üzerine yıllık bin 200 olan kotanın artırılması için İsveç merkez ofisten talepte bulundu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.