3. havalimanına 33 kilometrelik metro

3. havalimanına 33 kilometrelik metro

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul 3. Havalimanı’na erişimi sağlayacak, kentin trafik sorununun çözümüne katkıda bulunacak Gayrettepe - 3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bakan Bilgin, bakanlık tarafından yapımı üstlenilen gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının etüd - proje yapımı ihalesine çıkıldığını ve ihalenin 27 Temmuz’da sonuçlandığını söyledi.

YAPIM İHALESİ SENEYE
Projenin 3. Havalimanına ulaşım için çok önemli bir adım olduğunu  vurgulayan Bilgin, “Bu raylı sistem 3. Havalimanına hızlı erişimi sağlayan,  şehrin merkezi noktalarından çok kısa sürelerde  havalimanına İstanbulluları  ulaştıran bir proje olacak” dedi.

Gayrettepe - 3. Havalimanı hattının yaklaşık 33 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Bilgin, iki nokta arasında ulaşımın 26 dakikada sağlanacağını  kaydetti.

Söz konusu hatta saatte 120 kilometre hıza ulaşan hızlı metro  araçlarının kullanılacağını bildiren Bilgin, 3. Havalimanı-Gayrettepe metro  hattının, tamamlandığında İstanbul’daki diğer metro hatlarıyla da entegre  olacağını ve İstanbul’un hem Avrupa hem de Asya yakasından 3. Havalimanına çok  kısa sürede ulaşılacağını dile getirdi.

Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016’da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.