3. Havalimanı Metro Hattı Nerelerden Geçecek?

3. Havalimanı Metro Hattı Nerelerden Geçecek?

3. Havalimanı raylı sistem bağlantı projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı hatları Bakanlık tarafından yapılacak. Mayıs ayında ÇED süreci ile duyurduğumuz ve Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ile Küçükçekmece ilçelerinden geçecek metro hattının proje bedeli toplam 4 milyar 845 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. 3. Havalimanı’na ulaşım kolaylığı için planlanan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak.

Göktürk metrosu projesinin ilk etabı 2018 yılında, ikinci etabı 2021 yılında tamamlanacak. 3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi İstanbul Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy, Eyüp, Başakşehir ilçelerinden geçecek. 66 kilometre uzunluğunda belirlenen 3.Havalimanı Raylı Sistem projesinin ilk etabında 7 istasyon, ikinci etabında 6 istasyon olacak.

3. Havalimanı hattı Gayrettepe-3.Havalimanı yönünde uzunluğu yaklaşık 33 kilometre, 3.Havalimanı-Halkalı yönünde ise 33 kilometre olması planlanıyor. Tamamen yer altından tünel olarak yapılacak olan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı boyunca uzanacak olan yeni metro hattı 4.8 milyar TL’ye mal olacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.