3 boyutlu yazıcıyla yedek parça!

3 boyutlu yazıcıyla yedek parça!

UPS Tedarik Zinciri’nde (CITC) Küresel Değişim anketi sonuçlarına göre Avrupalı ileri teknoloji şirketlerinin yüzde 63’ü, yedek parçalarını üretmek için üç boyutlu yazıcı sistemini kullanıyor.

Bu sene Avrupa’daki katılımcılarla gerçekleştirilen beşinci UPS Tedarik Zinciri’nde (CITC) Küresel Değişim anketi sonuçlarına göre, ileri teknoloji şirketlerinin gitgide artan bir eğilimle, ortaya çıkan yeni pazarlara girdiğini ve prototip ile yeni ürün tasarımlarında üç boyutlu yazıcıyı tercih etmeye başladıklarını gösteriyor. Anket katılımcılarının yüzde 66’sı üç boyutlu yazıcı anlamında pratik deneyimlerinin olduğunu belirtirken, yüzde 28’lik kesim ise bu teknolojiyi yeni yeni kavramaya başladıklarını söylüyor.

Şimdilik, ileri teknoloji şirketleri üç boyutlu yazıcıları ağırlıklı olarak, yeni ürünler tasarladıkça bu yeniliklerin teşvikinde kullansa da, üç boyutlu yazıcılarının en üstün yararları daha hızlı üretim geliştirme ve üretim süreçlerini içeriyor. Avrupa’daki katılımcıların yüzde 70’i yeni ürünler tasarlamak, yüzde 63’ü yedek parçalar üretmek için üç boyutlu yazıcıları kullandıklarını belirtiyor. Küresel boyutta ise yedek parça üretiminde üç boyutlu yazıcı kullandıklarını söyleyenlerin oranı yalnızca yüzdre 24’te kalıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.