1 lira 60 kuruşluk biletten kaçıp 7 bin 300'er lira ceza yediler

1 lira 60 kuruşluk biletten kaçıp 7 bin 300'er lira ceza yediler

14 Ağustos 2011 gecesi meydana gelen olayda, iddiaya göre, K.Ö.(29), E.Ö.(25) ve O.T.(17), Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki Alanönü tramvay durağında,...

14 Ağustos 2011 gecesi meydana gelen olayda, iddiaya göre, K.Ö.(29), E.Ö.(25) ve O.T.(17), Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki Alanönü tramvay durağında, turnikelerden biletsiz geçiş yaparak tramvaya binmek istedi. Vatmanın buna karşı çıkması üzerine şüpheliler, önce vatmanla tartıştı. Ardından tramvayın sağ ön ve sol ön havalandırma camını sert bir cisimle kırarak olay yerinden kaçtı.

Bunun üzerine tramvay sürücüsü Y. B., olayı polise bildirdi. İhbar üzerine olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, tramvay ve otobüs duraklarına çıkan yollardaki kameraların görüntülerini inceleyerek şüphelileri tespit etti. Polis, inceleme sonunda olayı gerçekleştirenlerin geçmiş tarihlerde haklarında çeşitli suçlardan işlem yapılan K.Ö., E.Ö. ile O.T. olduğunu belirledi. Polis 3 kişiyi, Alanönü Mahallesi Maide Bolel Huzurevi Caddesi üzerinde yakaladı. Emniyetteki ifadelerinin ardından şüphelilerden O.T. serbest kalırken diğer şüpheliler K.Ö. ve E.Ö. adliye ye sevk edildi. İki şüpheli, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, haklarında 'kamu malına zarar vermekten' dava açıldı.

TRAMVAY'IN CAMININ NASIL KIRILDIĞINI BİLMİYORUZ

6. Asliye Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan E.Ö., Tramvaya binerek eve gitmek istediklerini ancak saatin geç olması nedeniyle bilet alamadıklarını iddia etti. E.Ö. "Durumu anlatmak için tramvayın bulunduğu yere geçtik. Arkadaşımız O.T ., turnikeden geçerek vatmanın bulunduğu yere gitti. İçeride tartışmışlar vardı. Dışarıya ses duyulmadığı için biz bunu anlamadık. Daha sonda vatmanın bulunduğu yerin küçük havalandırma camı kırıldı. Fakat ben bunun nasıl kırıldığını bilmiyorum. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum." dedi.

Sanık K.Ö.'de, olay sırasında alkollü olduklarını, önce O.T.' nin turnikeden atlayarak tramvaya bindiğini ifade etti. Bunun üzerine vatmanın O.T.'nin inmesini istediğini dile getirerek, şöyle dedi: "Vatman ile tartışmaya başladılar. Olay büyümesin diye arkadaşımız O.T.'yi tramvaydan çıkardım. Vatman içeriden bize bağırıp el kol hareketleri yapmaya devam ediyordu. Bu sırada tramvayın ön kabin kısmının küçük havalandırma camı kırıldı. Ben cama vurmadım, suçsuzum ve beraatımı istiyorum."

CEZAYI ÇOK BULDULAR YARGITAY'A BAŞVURDULAR

Son kez tarafları dinleyen mahkeme ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti sanıklar K.Ö. ve E.Ö.'ye 'kamu malına zarar vermek' suçundan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Ardından Mahkeme bu cezayı da 7 bin 300'er lira para cezasına çevirdi. Sanıklar cezayı 24 eşit taksit halinde ödeyebilecek. 2 sanık mahkemenin verdiği karara itiraz ederek Yargıtay'a başvurdu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.