Yurtiçi Kargo Bayram’da çocuklar için taşıyor

Yurtiçi Kargo Bayram’da çocuklar için taşıyor

Kurulduğu günden  bu yana ülkemizin geleceği çocuklara eğitim ve sağlık alanında aralıksız destek veren Yurtiçi Kargo, bu bayramda da lösemili...

Yurtiçi Kargo Bayram’da çocuklar için taşıyorKurulduğu günden  bu yana ülkemizin geleceği çocuklara eğitim ve sağlık alanında aralıksız destek veren Yurtiçi Kargo, bu bayramda da lösemili ve çölyak hastası çocukları hedef aldı.

2005 yılından bu yana Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)’e destek vermeye devam eden Yurtiçi Kargo, Ramazan ayı boyunca tüm Türkiye geneline yaptığı 5000’i aşkın ramazan kolisi gönderisini lösemili çocuklara ve onların ailelerine ulaştırdı.

Maddi güçlükler içindeki binlerce lösemili çocuğa ücretsiz tedavi, eğitim, sosyal ve psikolojik hizmetler vermek, yaşadıkları problemlere kalıcı çözümler getirebilmek amacıyla çalışmalarını sürdüren LÖSEV’e ücretsiz taşıma desteği ile katkıda bulunan Yurtiçi Kargo, içlerinde zeytinyağı, bakliyat, şeker, çay, tuz, zeytin, un, hurma, salça, makarna, şehriye, reçel ve tatlı gibi ürünlerin yer aldığı ramazan kolilerini Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan çocuklara ve ailelerine ulaştırmaya devam ediyor.

Yurtiçi Kargo ayrıca, ülkemizde glutene karşı hassasiyet gösteren çölyak ve fenilketonüri hastası çocuklara yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE) tarafından hazırlanan 1066 “glutensiz” bayram paketini, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi iller başta olmak üzere tüm Türkiye’ye ücretsiz olarak dağıttı.

Sözkonusu desteklerle Yurtiçi Kargo, başta lösemi olmak üzere, Türkiye’de her 250 kişiden 1 kişide görülen sindirim hastalığı “çölyak” ile dünyada en fazla Türkiye’de rastlanmasına rağmen, yeterince tanınmaması ve erken teşhis edilememesi nedeniyle çok sayıda çocuğu tehdit eden ve çocuklarda zihinsel özür yaratan kalıtsal hastalık “fenilketonüri” hastalarına dikkat çekmeyi hedefliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.