Yuropet'in mallarına el kondu

Yuropet'in mallarına el kondu

Yuropet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koçak, Mersin Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nün, kendisinin ortak olmadığı Aktaş Akaryakıt şirketinin 15 milyon...

Yuropet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koçak, Mersin Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nün, kendisinin ortak olmadığı Aktaş Akaryakıt şirketinin 15 milyon YTL'lik borcu yüzünden 300 milyon YTL'lik mallarına el koyduğunu ileri sürdü.

Koçak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) düzenlediği basın toplantısında, Mersin Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü tarafından kendisinin mallarına haksız yere el konulduğunu iddia etti.

27 Şubat 2007'den bu yana tesislerindeki mallarının Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü bünyesinde bulunduğunu belirten Koçak, "164 bayim iflasın eşiğine geldi. Benim olmayan bir 15 milyon YTL borç için 300 milyon YTL'lik malıma el konulmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

İstanbul başta olmak üzere Mersin ve Kırıkkale'ye akaryakıt alanında büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Koçak, "Türkiye genelinde yaklaşık 7 bin kişi bizim tesislerimizde çalışıyordu. Sadece Mersin'e 30 milyon dolar yatırım yaptık. Şu an bizimle iş yapan herkes zor durumda. Mersin Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ise, mallarımıza el koydu ve ticaret yapmamızı kilitledi" diye konuştu.

Olayı mahkemeye götürdüklerini ve savcının kararıyla kendileri ile ilgili bir soruşturma yapılmadığını ve borcundan dolayı haciz edilen şirketle bir ortaklıklarının bulunmadığını ispat ettiklerini savunan Koçak, "Mahkeme kararı olmasına rağmen mallarımızı geri alamıyoruz. Böyle bir keyfi uygulama Türkiye'nin hiçbir yerinde yapılmıyor. Mersin'e 30 milyon dolarlık yatırım yapmamıza rağmen, artık soğuduk. Olaya bir an önce yetkililerin el atmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.