'Yunan kayalıklarına Türk bayrağı dikildi'

'Yunan kayalıklarına Türk bayrağı dikildi'

Sömbeki Adası’nın kuzey batısında ve Datça İlçesi’nin karşısında bulunan Agios Emilianos kayalıklarına pazartesi günü sabaha karşı dikildiği iddia edilen Türk bayrağı, adada kriz yaşanmasına neden oldu.

Muğla'nın Datça İlçesi karşısındaki turistik Yunan Adası Sömbeki (Simi) yakınlarında bir kilisenin de bulunduğu küçük adacıktaki kayalığa Türk bayrağı dikildiği iddiası ortalığı karıştırdı. Yunan Sahil Güvenliği’nin Sömbeki Adası’nda tatil yapan Türk yat kaptanlarından bölgeye yakın olanların ifadesine başvurduğu bildirildi.

KRİZE SEBEB OLDU

Yunanistan’ın ’www.military.gr’ internet sitesinin haberine göre, geçen 31 Temmuz’da, sabaha karşı Sömbeki Adası’nın kuzey batısında ve Datça İlçesi’nin karşısında bulunan Agios Emilianos kayalıklarına pazartesi günü sabaha karşı dikildiği iddia edilen Türk bayrağı, adada kriz yaşanmasına neden oldu. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, küçük bir kilisenin de bulunduğu kayalıklara gidip, Türk bayrağını aldı. Ardından da Sömbeki Limanı’ndaki Türk bayraklı özel yatlar ile mavi yolculuğa çıkan teknelerin kaptanlarının ifadelerine başvurdu. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin bayrağı diken kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdüğü bildirildi.

Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.