Yunan grevi Türk taşımacılığını vurdu

Yunan grevi Türk taşımacılığını vurdu

 Yunanistan’da gümrük memurlarının başlattığı grev nedeniyle Türkiye’den yük ve yolcu çıkışında sıkıntı yaşandığı belirtildi.İpsala...

 Yunanistan’da gümrük memurlarının başlattığı grev nedeniyle Türkiye’den yük ve yolcu çıkışında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

İpsala Sınır Kapısı’nda kuyruklar oluşurken Ege’deki adalarda bulunan liman gümrüklerinde de araç kabulü yapılamıyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden (UND) yapılan açıklamada, Yunanistan’da gümrük memurlarının 11 Eylül Pazar gecesi saat 00.00′da başlayıp 13 Eylül Salı gecesi saat 00.00′a kadar sürdüreceğini duyurduğu grevin Yunanistan’a geçişlerde sıkıntıya neden olduğu belirtildi. 48 saatlik grev hakkında geçen hafta şirketlere bilgilendirme yapıldığı, buna rağmen İpsala Sınır Kapısı’nda uzun kuyrukların oluştuğu kaydedildi. Önceki yıllarda grev olacağı bildirilmesi üzerine bir çok nakliye şirketinin TIR’ları yola çıkarmadığını, daha sonra grevlerin gerçekleşmemesi nedeniyle çok sayıda şirketin gecikmelerden sorumlu hale geldiğini ifade eden UND yetkilileri, bu nedenle greve rağmen şirketlerin sorumluluk almamak için TIR’ları yola çıkarmayı tercih ettiğini bildirdi. andığı belirtildi. Yunanistan’da gümrük memurlarının başlattığı grev nedeniyle Türkiye’den yük ve yolcu çıkışında sıkıntı yaşandığı belirtildi. İpsala Sınır Kapısı’nda kuyruklar oluşurken Ege’deki adalarda bulunan liman gümrüklerinde de araç kabulü yapılamıyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden (UND) yapılan açıklamada, Yunanistan’da gümrük memurlarının 11 Eylül Pazar gecesi saat 00.00′da başlayıp 13 Eylül Salı gecesi saat 00.00′a kadar sürdüreceğini duyurduğu grevin Yunanistan’a geçişlerde sıkıntıya neden olduğu belirtildi. 48 saatlik grev hakkında geçen hafta şirketlere bilgilendirme yapıldığı, buna rağmen İpsala Sınır Kapısı’nda uzun kuyrukların oluştuğu kaydedildi.

Önceki yıllarda grev olacağı bildirilmesi üzerine bir çok nakliye şirketinin TIR’ları yola çıkarmadığını, daha sonra grevlerin gerçekleşmemesi nedeniyle çok sayıda şirketin gecikmelerden sorumlu hale geldiğini ifade eden UND yetkilileri, bu nedenle greve rağmen şirketlerin sorumluluk almamak için TIR’ları yola çıkarmayı tercih ettiğini bildirdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.