Yunan armatör, bu gemiyi günde 20 bin dolara kiraya verdi

Yunan armatör, bu gemiyi günde 20 bin dolara kiraya verdi

Yunanistan merkezli Yunan armatör Euroseas, sahip olduğu 2005 yapımı 1740 teu'luk konteyner gemisi EM Hydra'yı bir önceki kontratının yaklaşık iki buçuk katı bir fiyatla günlük 20.000 dolara kiraya verdi.

Yunanistan merkezli Yunan armatör Euroseas, sahip olduğu 2005 inşa 1.740 TEU'luk konteyner gemisi EM Hydra için yeni bir kira sözleşmesi imzaladı.

Şirket gemiyi, 23-25 ​​aylık bir süre için günlük 20.000 dolardan kiraladı. Geminin son kira kontratının ise günde sadece 7.000 dolar olduğunun altı çizildi. Şirket 1 ay kadar önce 1999'da inşa edilen 1.732 TEU'luk bir gemi olan M/V Joanna'yı günlük 16.800 dolardan minimum on sekiz ay süreyle kiraya vermişti.

Euroseas Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Aristides Pittas, “Gemimiz M/V EM Hydra'yı en az yirmi üç aylık bir süre için mevcut oranların yaklaşık iki buçuk katı bir oranında kiraladığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Mevcut sözleşme, 1999 inşa 1.732 TEU'luk bir gemi olan M/V Joanna'nın, piyasanın ne kadar güçlü bir şekilde yükselmeye devam ettiğini gösteren brüt günlük 16.800 dolardan minimum on sekiz ay süreyle kiralanmasının ardından gerçekleşti. Bu yeni kiralama sözleşmesi minimum 13,8 milyon dolar gelir sağlayacak ve FAVÖK'e yaklaşık 9 milyon dolar katkı sağlayacak.” dedi.

Rekorların düzenli olarak kırıldığı konteyner gemisi kira sözleşmelerinde, sadece ödenen fiyatlarda değil, aynı zamanda kiralama sürelerinde de rekorlar kırılılıyor.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.