Yolcu nefesinden enerji üretilecek

Yolcu nefesinden enerji üretilecek

 İsveç`in başkenti Stockholm`deki Tren- Metro ve otobüs santrali (T- CENTRALEN) basit enerji üretimi alanında ilginç bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.İsveç'te...

 

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Tren- Metro ve otobüs santrali (T- CENTRALEN) basit enerji üretimi alanında ilginç bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

İsveç'te tren ve otobüs garından gelen- geçen yüz binlerce kişinin nefes buharı ve vücut ısısından elde edilecek enerji, Stockholm merkezindeki binaların ısıtılmasında kullanılacak.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, yüz binlerce kişinin nefes buharı ve vücut ısısı bir havuzda toplanarak su ısıtma sistemiyle birleştirilecek. Toplanan enerji ile ısıtılan sular, borular vasıtasıyla yakındaki binalara pompalanarak, binanın ısıtılması sağlanacak.

2011 Kasım ayında bitirilmesi planlanan sistemin büyük tasarruf sağlaması beklenirken, binaların ısıtılmasında da çığır açacağı belirtiliyor. Dünya genelinde çevreciler de Stockholm'deki projenin uygulanmaya başlamasını merakla bekliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.