Yine 'Orda Kimse Var mı?' diyoruz

Yine 'Orda Kimse Var mı?' diyoruz

Van'a bağlı Tabanlı köyünde ilk belirlemelere göre 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok ev yıkıldı. Artçı depremler sürüyor. Van...

Van'a bağlı Tabanlı köyünde ilk belirlemelere göre 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok ev yıkıldı. Artçı depremler sürüyor. Van Havaalanı da, büyük zarar gördüğü için dünden beri uçaklar Erzurum’a yönlendiriliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Deprem, Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilmiş olup, ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirmiştir" denildi.

VAN ve çevresi dün öğlen saat 13.40’da şiddetli depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Enstitüsü Deprem Araştırma Enstitüsü depremin merkez üssünün Van Tabanlı olduğunu Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Artçı depremler sürüyor

Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

Van’da büyük bir yıkıma neden olan 7.2 büyüklükteki depremin ardından 4 artçı meydana geldi. 4.6 ile 5.5 büyüklüğündeki artçı depremler ildeki paniğin devam etmesine neden oluyor.

Depremin ardından çok sayıda bina yıkılırken, halen ölü ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir bilgiye ulaşılamadı. Bölgede bulunan vatandaşlar çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu ifade ederken, depremin meydana geldiği 13.41’den sonra kısa aralıklarla 4 ayrı artçı deprem meydana geldi.

Van Tabanlı merkezli depremin ardından meydana gelen artçı depremlere ilişkin bilgi veren Kandilli Rasathanesi, şiddeti 4.6 ile 5.5 aralığında olan depremlerin merkez üslerinin Ilıkaynak, Gedikbudak, Kurubaş ve Halkalı ilçeleri olduğu ifade ettiler.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle hastalar bahçeye taşındı. Depremdeki enkazdan yaralı kurtarılan yaklaşık 50 kişiye ilk müdahaleleri hastane bahçesinde yapılıyor. Yaralılar arasında emniyet ve jandarma görevlileri de bulunuyor.

Enkazdan çıkarılan ve henüz sayıları tespit edilemeyen diğer yaralılar ise askeri ve sivil ambulanslarla çevre illere sevk ediliyor.

İl merkezinde jandarma ile çevik kuvvet ekipleri, yıkılan binalara vatandaşların girmesini engellemek için güvenlik önlemi aldı.

DEVLET HASTANESİ BOŞALTILDI

DepreM Erciş’te çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu, özellikle Vanyolu ve Beyazıt mahallelerinde ciddi hasara yol açtı.

İlçedeki çok sayıda eski ve çok katlı binanın yıkıldığı, enkaz altında kalanlar olduğu, bazı yerlerden duman yükseldiği belirtildi.

Telefon ve elektrik hatlarının çalışmadığı ilçede, bazı yolların kapandığı, ilçedeki hastanenin yetersiz kaldığı öğrenildi.

Muradiye ilçesinde de binalarda çatlaklar oluştuğu, vatandaşların sokaklara çıktığı ifade edildi.

Muradiye Devlet Hastanesindeki hastaların deprem nedeniyle dışarı çıkarıldığı, hastanenin yanında boş bir arazide çadır kurulacağı belirtildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.