"Yılın Gemisi" gururu Cemre Tersanesi'nin

"Yılın Gemisi" gururu Cemre Tersanesi'nin

Londra’da düzenlenen OSJ 2019 Offshore ödüllerinde yenilenebilir enerji ile üretilen offshore gemileri arasında birincilik ödülü, Yalova Cemre Tersanesi’nde inşa edilen NB57 Wind of Change gemisine verildi.

Türkiye’nin önde gelen tersanelerinden Cemre, başarılarına bir yenisini ekledi.  Geçtiğimiz hafta Londra’da düzenlenen OSJ 2019 Offshore ödüllerinde yenilenebilir enerji ile üretilen offshore gemileri arasında birincilik ödülü,  Yalova Cemre Tersanesi’nde inşa edilen NB57 Wind of Change gemisine verildi. tersane yöneticilerinden Sinan Kavala, “Yüzde 100 yerli sermayeye sahip bir Türk firması tarafından üretimi gerçekleştirilen proje, çok değerli bir referans niteliğinde” dedi.

2017 yılının ilk çeyreğinde 4 ülke, 90 operatör ve 55 tersane arasından kazandığı ihale ile NB57- Wind of Change gemi projesinin Türkiye’de üretilmesi için sözleşme imzalamıştı.  Fransız Louis Dreyfus Armeaturs Firması  için inşa edilen "NB57 Wind of Change" adlı rüzgar tribünü destek gemisi, 6 Ekim 2018’de  tarihinde başarıyla denize indirildi. Geminin donatım işlerinin  tamamlanmasının ardından 2019 yılının ilk çeyreğinde teslim sahibine teslim edilmesi planlanıyor. Tesliminden sonra Dünyaca ünlü Danimarkalı  “Orsted” firmasının işletmesinde, Almanya'daki rüzgar türbini çiftliklerine hizmet edecek.

Yerli tersaneler için çok değerli bir referans

Cemre Tersanesi yöneticilerinden Sinan Kavala, “NB57 projesi, segmentinde donatımı bakımından türünün en yüksek teknolojisini barındıran, yenilenebilir enerji alanında modern tarzda üretilmiş olup, deniz içi rüzgar tribünü destek gemileri arasında şimdiden çok önemli bir referans gemi oldu.  Yüzde 100 yerli sermayeye sahip bir Türk Firması tarafından üretimi gerçekleştirilen proje, ülkemizde millî ve yerli üretim kapsamında yer alan projeler kadar önemli ve çok değerli bir referans niteliğinde” diye konuştu.

Aysel YÜCEL - DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.