Yıldırım'ın önünü kesme operasyonu mu?

Yıldırım'ın önünü kesme operasyonu mu?

Haklarında yakalama kararı çıkarılan polisler arasında, eski bakanlardan Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’nin de şüpheli olduğu TCDD İzmir Liman...

Haklarında yakalama kararı çıkarılan polisler arasında, eski bakanlardan Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’nin de şüpheli olduğu TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne yönelik ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında görev yapanların da olduğu öğrenildi. Twitter fenomeni ‘Fuatavni’, günlerdir polislere yönelik yapılacak operasyon hakkında takipçilerine bilgi veriyordu. Fuatavni, dün attığı tweet’lerde de operasyon ile hem polislere gözdağı verildiğini hem de başbakanlık için adı geçen Binali Yıldırım’ın bertaraf edildiğini savundu.

TCDD Liman İşletme Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet iddialarına yönelik olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla beş ilde operasyon düzenlenmişti. Yaklaşık altı ay süren teknik takibin ardından İzmir başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Van ve Hatay illerinde eşzamanlı yapılan operasyonlarda, aralarında daire başkanı, işletme müdürü, müdür yardımcıları, oda başkanı ve işadamlarının da bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler arasında, dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı olduğu iddia edilen C.H. de yer alıyordu. Operasyon kapsamında 14 kişi tutuklanırken C.H. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Daha sonra şüphelilerin tamamı serbest kalmıştı. C.H. ile işadamı M.C.B.’nin para alışverişine ilişkin görüntüler de 9 Ocak 2014’te internete düşmüştü. Parkta zanlıların para alışverişi yaptıkları sırada ellerinde teknik takipten kurtulmak için kullanılan küçük ‘jammer’lar (sinyal kesici cihazlar) olduğu görülüyor. İnternete düşen görüntülerin yanı sıra rüşvete adı karışan şahısların teknik takip sırasındaki telefon görüşmeleri de ortaya çıkmıştı.

ZAMAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.