‘Yeşil Köprü’ ile ihracatta avantaj sağlayacak

‘Yeşil Köprü’ ile ihracatta avantaj sağlayacak

NETLOG Lojistik Grubu şirketlerinden İntercombi (ICL) Uluslararası Taşımacılık, Hollandalı Samskip’le yüzde 50 ortaklı Greenbridge’i (Yeşil Köprü)...

NETLOG Lojistik Grubu şirketlerinden İntercombi (ICL) Uluslararası Taşımacılık, Hollandalı Samskip’le yüzde 50 ortaklı Greenbridge’i (Yeşil Köprü) hayata geçirdi.

Şirket, Türkiye ve Avrupa arasında yapılan taşımacılığı yeniden tanımlayacak bir sistemle piyasaya girerken, Türk ihracat ve ithalatçılarına ciddi avantaj yaratacak.

ALMANYA’YA TAŞINACAK

Denizyolu, demiryolu, karayolu ve nehir taşımacılığı gibi bütün taşıma modlarının kullanıldığı GreenBridge sistemini anlatan Netlog Lojistik Grup Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, şöyle konuştu: “Daha önce de olduğu gibi yarı römorklarımız İstanbul’dan UN RO-RO gemileriyle Trieste’ye gidecek. Ancak bu sefer, yarı römorkların yanı sıra ‘45 Foot Highcube Palletwide’ diye adlandırılan, bire bir TIR ölçeğindeki konteynerlerimiz de iki sıra üst üste konularak gemiye bindirilecek ve taşınacak. Trieste’ye gelen TIR ve konteynerler, buradan GreenBridge firmasına ait olan blok trenlerle Almanya’nın Duisburg şehrine gönderilecek.”

GÜNDE 2 TREN SEFERİ

Mayısta haftalık 7 sefer ve Ağustos’tan sonra ise günlük 2 tren seferiyle büyük bir hacme ulaşacağını aktaran Çak, “Gelecek dönemde bu sistemde taşınan konteyner ve yarı römorkların oranlarında ihtiyaçlara göre değişiklik yapabilme esnekliğimiz olacak. Kuzey ve Batı Avrupa’ya hizmet veren Samskip ise bu işbirliğiyle Güney Avrupa’ya açılacak. GreenBridge Türkiye’nin Avrupa ile yapacağı ticarette ciddi avantajlar yaratacak ve proje olarak Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasını sağlayacak altyapıya ciddi destek olacak” dedi.

Süreyi kısalttı

PROJENİN önemini anlatan Çak, şu detayları verdi: “Mevcut Inter-Modal operasyonlarda zaman konusunun bir soru işareti olmasına rağmen yaptığımız işbirliğiyle bunu da bir avantaja dönüştüreceğiz. İstanbul’dan Ro-Ro ile hiçbir sınıra takılmadan ortalama 62 saatte Trieste’ye kadar gidebiliyorsunuz. Trieste’de 8 saat elleçme süresinden sonra tarifeli olarak sınırlara takılmadan 35 adet üniteyi 17-24 saate Duisburg’a ulaşarak karayolundan daha avantajlı zaman alternatifi sunacağız.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.