Yeni Volvo FH serisi ilk kez IAA’da sektör ile buluşacak

Yeni Volvo FH serisi ilk kez IAA’da sektör ile buluşacak

Yeni Volvo FH serisinden on kamyon ve çekici, Eylül ayında Hannover IAA’da ilk kez sektör ile buluşacak. Aynı zamanda, I-Torque yürüyen aksam ve Volvo...

Yeni Volvo FH serisinden on kamyon ve çekici, Eylül ayında Hannover IAA’da ilk kez sektör ile buluşacak. Aynı zamanda, I-Torque yürüyen aksam ve Volvo Kamyon’un ilk Euro 6 motoru gibi bir dizi özellik de fuarda sergilenecek. IAA’da ziyaretçiler, yeni Volvo FH ve Volvo FH16’nın ticari araçlar sektöründe çıtayı ne kadar yükselttiğini çok yakından görme fırsatını yakalayacaklar.

Tamamıyla yeniden tasarlanmış Volvo FH serisi taşıma, ergonomi ve güvenliği arttırırken yakıt tasarrufu için dünyada ilk olan yeniliklere de sahip. Yakıt verimliliği, çalışma alanı, tasarım, yol tutuş, kabin içi alan, konaklama, güvenlik, emniyet, yükleme ve işletim süresi gibi tüm bu üstün ve yeni özellikler fuarda sergilenecek. Kamyonlar, yürüyen aksamlar, muhteşem videolar ve interaktif özellikler sayesinde ziyaretçiler, yeni kamyonların her yönünü keşfetme fırsatını yakalayacak.

Volvo Trucks Corporation Başkanı Claes Nilsson konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Volvo Kamyon olarak yeni FH serisini ilk kez sektörün beğenisine sunacağımız için çok büyük gurur ve heyecan duyuyoruz. Yeni Volvo FH serisi uzun yıllar süren sıkı bir çalışmanın ürünü. Sonuç olarak, yeni Volvo FHlar verimliliği ve yakıt ekonomisini arttıran ve en iyi sürücüleri işletmelere çekmeyi amaçlayan birinci sınıf mühendislik ve tasarım harikası ürünler” diyor.

İLK EURO 6 SUNULUYOR

IAA’da Volvo Kamyon’un ilk Euro 6 motoru da sergilenecek. Volvo’nun en popüler 13 litrelik 460 hp motoru, zorlu Euro 6 standartlarını karşılayacak şekilde geliştirildi. Bugünün Euro 5 standardı ile kıyaslandığında, azot oksit emisyonları yaklaşık % 80 oranında düşürüldü ve partikül emisyonu yarı yarıya azaltıldı. Yeni Volvo FH, en iyi yakıt tasarrufunu sunmak üzere tasarlanırken, bunu sağlamak için yeni geliştirilen bir dizi yardımcı bileşenin altını çiziyor. Bu yeniliklerde Volvo  I-Torque ön plana çıkıyor.  Yeni yürüyen aksam, düşük motor devirlerinde en az 2800 Nm tork üretiyor ve bunun sonucunda da mükemmel bir sürüş ve sessiz çalışma sağlanıyor. I-Torque sisteminin yüksek güç çıkışı, yeni D13 Euro 6 motor ve otomatik I-Shift’in yeni versiyonu olan çift debriyajlı şanzıman sayesinde geliştirildi. Bu yeni şanzımana I-Shift 2 adı verildi. Bu şanzıman sayesinde Volvo Kamyon, ağır nakliye kamyonu için çift debriyajlı otomatik şanzımanı kullanan ilk üretici oldu.

I-Torque, yüzde dört oranına kadar yakıt tüketimini azaltıyor. Diğer taraftan I See, I-Shift şanzıman için geliştirilmiş, tepe ve yokuş bilgilerini kaydeden bir yazılım paketi olarak sunuluyor. Bir otomatik pilot gibi çalışan I-See ve I-Shift sistemleri, yamaçlarda yakıt tasarrufu sağlamak için vites değişimini devralıyor. I- See, I-Torque yürüyen aksam ve diğer yakıt tasarrufu sağlayan bileşenler bir arada çalıştığında, yakıt tüketimi yüzde ona kadar azaltılarak, bir yılda yaklaşık 4100 litreye kadar yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.