Yeni RO-RO hattı "Ekol imzalı olacak"

Yeni RO-RO hattı "Ekol imzalı olacak"

Yeni RO-RO hattı "Ekol imzalı olacak" Haydarpaşa-Trieste hattına yeni bir Ro-Ro şirketi kuruluyor. Seferlerine bu ay sonu 3 gemiyle başlayacak olan şirketin...

Yeni RO-RO hattı "Ekol imzalı olacak"

Haydarpaşa-Trieste hattına yeni bir Ro-Ro şirketi kuruluyor. Seferlerine bu ay sonu 3 gemiyle başlayacak olan şirketin büyük ortağının Arap sermayeli bir fon şirketi olduğu bildirildi. Aynı zamanda Ekol Logistics’inde ortağı olan bu şirket, seferlerine bu ay sonu 3 Ro-Ro ile başlayacak. Daha önceki haberimizde duyurduğumuz oluşumun içinde Mars Lojistik’in yer almayacağı öğrenildi. UND başkan adaylarından Çetin Nuhoğlunun Twitter hesabına az önce düşen mesajından ve UND Başkanı Ruhi Engin Özmen’den öğrendiğimiz bilgilere göre, Mars Lojistik bu oluşumun içinde yer almayacak.

Nuhoğlu başka konularda da önemli açıklamalarda bulundu. İşte enteresan başlıklarla Çetin Nuhoğlu'nun aktardıkları...

Çok önemli bir duyuru:

“Değerli dostlarım

Bu akşam saat beşte telefonla sektörümüzü yakinen ilgilendiren bir bilgi geldi. Biraz önce twitter’den duyurduğum haberde İstanbul-Trieste arasında yeni bir Ro-Ro hattı kuruldu.

UND DENİZ’e ait iki gemi kiralandı. Toplam 3 Ro-Ro ile seferler ocak sonu başlayacak.

Daha önce bir Arap menşeli bir fon, büyük bir şirketimize ortak olmuştu. Bu şirketimiz son yıllarda sürekli fiyat kırarak pazar payını yükseltmeye başladı. İkinci bir şirketimizde bu sene tek seferde 500 treyler alarak bu kervana katıldı.

Değerli nakliyeci dostlarım.

Şimdi bu firmalardan biri veya ikisi büyük bir oyun içindeler.

Konunun daha net açıklanması için şu soruların yanıtını bulmak zorundayız.

1- UND DENİZ’in tüm fizibilitesine sahiptiniz. Gemilerin sefer maliyeti, kiralama fiyatı, Trieste liman anlaşması ve maliyeti, Haydarpaşa Liman başvurusu ve izinler.

2- Başa baş noktası, doluluk ve birim treylerin maliyeti.

3- En önemlisi de Rekabet Kurulunun UN RO RO’ya ceza vermesi.

Bütün bunları yan yana getirdiğimiz zaman Arap Fonu’nu arkasına alan bu şirketimiz veya şirketlerimiz. Bu sektörün kurduğu Ro-Ro hattını kendilerine mal etmek için sinsi bir plan hazırlamışlar.

Önce fizıbıl değil. Biz kara taşımacısıyız deniz işine girmemeliyiz dediler. Başka denizci ve Ro-Ro’cularla görüştük, Hatta 20 milyon Euro’luk teminat mektubu ile yüzde 70 doluluk garanti ettik. Gene kimseyi ikna edemedik ( Engin beyin son Antakya konuşması) dediler.

Ro-Ro işini tamamen gündemden düşürdüler. Bu arada tüm çalışmalarını bitirdiler her türlü bilgi ellerin de vardı. Son olarak Rekabet Kurulunun kararı ile atağa kalktılar.

Değerli dostlar, Rekabet Kurulunun kararı çok önemli,

Hakim durumdaki UN RO RO pazara yeni girecek olan bir başka şirkete tekrar YIKICI FIYAT uygulayarak onu batıramaz. Bu çok büyük bir suçtur.

Böylece UND DENİZ’in rekabet kuruluna şikayeti ile de kendilerini SİGORTALADILAR.

Şimdi de yaptıkları hesaba bakalım.

Yanlış hatırlamıyorsam yüzde 65 doluluk ile 1300 Euro gidiş geliş fiyatı başa baş noktasıdır.

Yani 450-500 adet haftalık sefer zaten onlara yetiyor. Bu kapasite de on da veya onlarda var. Sonrası ya daha fazla fiyat kırarak pazar paylarını diğer taşımacıların aleyhine artırırlar yada karlı bir şirket olarak tekrar yabancılara satarak enkaz haline gelmiş sektörden çıkarlar.

Senelik 30-35 bin Ro-Ro ile gidilen ülkelere yapılan taşıma çok önemli bir paydır.

Bu taşıma da yabancıların eline geçer.

Değerli dostlarım. Sevgili Arkadaşlarım

Simdi sorular şunlar.

Niye bu Ro-Ro tekrar sektöre kazandırılmadı

Niye bu BLOK TREN taşıması diğer taşımacıların hizmetine sunulmadı.

Niye bunları yapmayacaktınız da UND YONETİMİNDE kaldınız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum