Yeni Civic 2012'ye ertelendi

Yeni Civic 2012'ye ertelendi

Sel felaketinden dolayı Tayland kaynaklı bazı alt parçaların üretilememesinden dolayı 14 Kasım 2011 tarihinden itibaren üretime ara veren Honda Türkiye,...

Sel felaketinden dolayı Tayland kaynaklı bazı alt parçaların üretilememesinden dolayı 14 Kasım 2011 tarihinden itibaren üretime ara veren Honda Türkiye, yeni Civic sedan üretimini de erteledi. Honda Türkiye Pazarlama Müdürü Can Eroskay, Tayland’daki sel felekati nedeniyle tedarikte sorun yaşandığı için üretime bir süre ara verdiklerini belirterek, “Yeni Civic Sedan üretimi bu yüzden ertelendi. Hedefimiz 2012 Ocak ayı gibi üretime başlamak. Ama şu an için net bir şey söylemek zor” dedi.

Dizel sedan da yok

2012 yılında yeni Civic Hatchback’in 120 beygir gücünde 1.6 litrelik dizel motora sahip olacağını da doğruluyan Eroskay, bu motorun sedan versiyonunda ise yer almayacağını belirtti. Eroskay, “Şu an için dizelin Civic Sedan’da kullanılmasına ilgili bir çalışma yok. İlerde ne olur bilemem. Ama 1.6 litrelik dizel motorlu Civic HB’de Türkiye’de bizim için önemli bir güç olacak” diye konuştu.

İkinci model de gelecek

Tüm dünyada özellikle Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami sonrası yeniden yapılanan Honda, yeni dönemde Türkiye’yi Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika üretim üssü olarak belirledi. Yeni Civic Sedan üretimine hazırlanan Honda Türkiye, ayrıca bir yıl içinde ihracata yönelik yeni bir modeli de Gebze fabrikasında üretme kararı aldı. Türkiye’de 20 bine inen üretimlerini ilk etapta 50 bin, ikinci aşamada ise 70 bin adede çıkarmak isteyen Honda, bu planla birlikte “Türkiye’de üretimden çekilecek” söylentilerine de cevap vermiş oldu.

HÜRRİYET 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.