Yeni BMW ile kablosuz şarj özelliği geliyor

Yeni BMW ile kablosuz şarj özelliği geliyor

BMW sınırlı sayıda araç için sunduğu kablosuz şarj özelliğini, yeni modellerine entegre etmeye hazırlanıyor. Bu özellik ile birlikte BMW kullanıcıları, araçlarını şarj edebilmek için önceden belirledikleri yere aracını park etmesi yeterli olacak.

Eğer doğru elektrikli arabaya sahipseniz, aracınızı kablosuz olarak şarj etme düşüncesi artık çok uzak bir olasılık değil. Car'ın duyduğuna göre BMW, 530e hibrid aracı için Temmuz ayından itibaren bir kablosuz şarj düzeneği üretmeye başlayacak ve yazın sonundan önce piyasaya sunacak. Autoblog, "şarj yatağının" sadece Avrupa için değil, ABD için de sunulacağını doğruladı. Bu yatağın bedelinin ne olacağı henüz belli olmasa da, bir galeriye girip alamayacağınıza emin olabiliriz.

bmw-kablosuz-2_780x450.jpg

Avrupa'da, pek çok 530e kullanıcısı kira seçeneğini tercih ediyor ve bu yüzden PHEV (Plug-in Hybrid Elektrikli Araba) için şarj yatağı da bir kiralama seçeneği olarak sunulacak. ABD'de ise sadece Kaliforniya'da bir pilot programın parçası olarak sunulacak. Ne yazık ki ümit ettiğimiz büyük dağıtımın bu olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Yine de bunun oldukça büyük bir adım olduğunu belirtmekte fayda var. BMW, 2014 yılından beri kablosuz araba şarjından bahsediyordu ve hatta bu teknolojinin kullanımını hızlandırmak adına Daimler ile bir teknoloji ortaklığı (Mercedes'in S560e aracının da bu ürünü 2018'in sonlarına doğru desteklemesi bekleniyor) da kurmuştu. Her ne kadar şimdilik bu teknoloji sadece PHEV'ler için uygun olsa da, evinize vardığınızda arabanızı şarja takmayı düşünmenizi gerektirmeyecek bir geleceğin sözünü verdiği kesin.

Yeni Şafak

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.