Yemen’de Türk gemisine roketli saldırı

Yemen’de Türk gemisine roketli saldırı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Yemen'e buğday taşıyan Türk kargo gemisine Husiler'in roketli saldırı düzenlediği belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Yemen'e buğday taşıyan Türk kargo gemisine 11 mayıs'ta Husiler'in roketli saldırı düzenlediği belirtildi. Gemide o tarihte meydana gelen patlamanın nedeni tam anlaşılamamıştı.

Türk gemisin İnce İnebolu'nun 50 bin ton Rus buğdayı taşıdığı, patlamanın geminin Kızıl Deniz'de Yemen'in Hudey'de limanının kuzeyinde, Salif limanının 112 km açıklarında, limana yaklaşma izni beklemek için demirli iken meydana geldiği, patlamanın bir füze mi yoksa içten bir patlamı olduğu tartışılmıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Husilerin, buğday taşıyan Türk gemeisine ve Kızıl Deniz'de petrol taşıyan bir başka tankere de saldırı girişiminde bulunduğunun anlaşıldığı aktarıldı. Beyaz Saray Husilerin, Yemenlilere yiyecek taşıyan bu gemiye saldırmaları ile Yemenlileri düşünmediklerini göstermiş olduklarını vurguladı.

Açıklamada İran Devrim Muhafızlarının ve Husilerin işbirliği ile gerçekleştiği öngörülen saldırının, İran halkının refahı ile Yemenlilerin gıda ihtiyacını hedef aldığı vurgulandı.

Beyaz Saray açıklamada, Husi milislerinin bu saldırı ile birlikte bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha kanıtladığını vurgulayarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2216 sayılı kararının uygulanmasının gerektiği belirtildi. 
BMGK'nın 2216 sayılı kararı, Yemen’de güvenlik düzenlemeleri gerçekleştirilmesi, Husiler ve Salih yanlılarının ele geçirdiği kentlerden çekilerek silahları devlete teslim etmesini, kamu kurumlarının yeniden düzenlenmesi, yönetim şekli ile alakalı kapsamlı siyasi diyaloğa devam edilmesi ile mahkûm ve tutukluların serbest bırakılması için bir komite oluşturulmasını öngörüyor.

HABERTÜRK

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.