Yarım asırlık gemiler denizde yüzmeye devam ediyor

Yarım asırlık gemiler denizde yüzmeye devam ediyor

Rusya Denizciler Sendikası (RPSM) internet sitesinde yayınlanan açıklamada, 7 Ocak’ta Samsun açıklarında batan kuru yük gemisinin sahibi Orbital Ship Management şirketinin 1970-1980 yapımı problemli altı gemisi daha bulunduğu belirtildi.

Rusya’nın Azak limanından hareket eden ve kömür taşıyan Panama bandıralı Volga-Balt 214 tipi kuru yük gemisi 7 Ocak’ta  Samsun’un kuzey doğusuna 148 kilometre  açıkta batmıştı. Türk şirketine ait gemide 11 Ukrayna, 2 Azerbaycan vatandaşı bulunuyordu. Batan geminin mürettebatının 7'si kurtarılabilmiş, 6'sı hayatını kaybetmişti.

RPSM’den yapılan açıklamada, “Gemi 1978’de inşa edildi. Son işletmecisi Türk şirketi Orbital Ship Management’ti. Panama bandralı ve  Orbital Ship Management’e ait 6 Volgo-Balt gemi daha faaliyet gösteriyor. Volgo-Balt 217 (1979'da inşa edildi), Volgo-Balt 235 (1981), Volgo-Balt 213 (1978), Volgo-Balt 220 (1979), Volgo-Balt 226 (1980) ve Volgo-Balt 227 (1980)” ifadeleri yer aldı.

RPSM açıklamasının devamında “Volgo-Balt’ların hepsinin bayrağı defalarca değiştirildi, sahipleri klaslama kuruluşları, birçoğu liman kontrolleri tarafından alıkonuldu ve bu gemilerin mürettebatı 2014 yılından beri defalarca yardım için Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’na (ITF) başvurdu. Şimdi bu kuru yük gemilerinin hepsi Panama bayrağı altında faaliyet gösteriyor. Hepsi de eski ve problemli gemilerdir” ifadeleri kullanıldı. 

EDİTÖRÜN NOTU: Bu haberi Rus Haber Ajansı'ndan alıntılayarak yayınladık. Ancak, Rus Denizci Sendikası'nın çuvaldızı biraz da kendilerine batırması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, özellikle Karadeniz'de 50 yaşını aşan birçok Rus gemisi olduğunun da farkındayız. 

SPUTNIKNEWS.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.