YA-SA 5 gemisini 63 milyon dolara satacak

YA-SA 5 gemisini 63 milyon dolara satacak

YA SA Holding, filosunu gençleştirmek amacıyla bünyesinde bulunan ve yaş ortalaması 12 olan, 3 dökme yük ile 2 kuruyük gemisini, 63 milyon dolara satışa çıkardı.

Yalçın Sabancı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üslendiği YA SA Holding, yeni yapılandırma ile birlikte filosunu gençleştirmek amacıyla bünyesinde bulunan ve yaş ortalaması 12 olan, 5 yük gemisini 63 milyon dolara satışa çıkardı.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; İstanbul merkezli YA SA Denizcilik, 82 bin 800 DWT taşıma kapasitesine sahip YASA NESLIHAN ile kardeş gemiler olan 75 bin 500 DWT taşıma kapasiteli YASA TEAM ve YASA UNITY isimli dökme yük gemileri ile birlikte 56 bin DWT'luk YASA GULTEN ve YASA OZCAN isimli kardeş supramax tipi kuruyük gemilerini satışa çıkardı.

Alınan bilgiye göre; 75 bin 500 DWT taşıma kapasiteli YASA TEAM ve YASA UNITY isimli dökme yük gemileri 13 milyon 400 bin dolardan satışa çıkarken, 82 bin 800 DWT'luk YASA NESLİHAN isimli dökmece gemiye, 12 milyon 700 bin dolar değer biçildi.

Öte yandan 56 bin DWT'luk YASA GULTEN isimli kuruyük gemisinin değeri 11 milyon 300 bin dolar olarak belirlenirken, YASA OZCAN isimli kardeş supramax tipi kuruyük gemisi ise 12 milyon 200 bin dolardan satışa çıkarıldı.

yasa_gemiler.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.