Volvo'dan fonksiyonel kabin

Volvo'dan fonksiyonel kabin

Volvo, FH ve FM kamyonları için en fonksiyonel iç mekân ve konfora sahip çalışma ortamı yaratmak üzere yeni bir kabin geliştirdi. Volvo, FH ve FM kamyonları...

Volvo, FH ve FM kamyonları için en fonksiyonel iç mekân ve konfora sahip çalışma ortamı yaratmak üzere yeni bir kabin geliştirdi.

Volvo, FH ve FM kamyonları için en fonksiyonel iç mekân ve konfora sahip çalışma ortamı yaratmak üzere yeni bir kabin geliştirdi. Tasarım sırasında ise sürücü ve nakliyeciler arasında yapılan çok sayıdaki çalışmanın sonuçları dikkate alındı.

Volvo FH ve Volvo FM’in Ürün Müdürü Joakim Nilsson yaptığı açıklamada;“Sürücüleri dinledik ve taleplerini dikkate aldık. Yeni iç mekân, sürüş sırasında ve molalarda her şeyin daha fazlasını sunmak üzere tasarlandı.” dedi.

Sürüş sırasında ve dinlenirken en iyi iç mekân ile konfor

Tavan yüksekliğinin ve kabin içindeki hareket alanının arttırılması, kamyon sürücülerinden sıkça gelen taleplerdir. Volvo kamyonlarında geniş alanı arttırmak ve ayakta dururken hareket etmeyi kolaylaştırmak için sürücü koltuğunun üzerinde yer alan saklama bölmeleri yeniden tasarlandı. Daha fazla alan sağlamak amacıyla, I-Shift ve Powertronic şanzımanların vites kontrolleri sürücü koltuğundan biraz uzaklaştırıldı.

Joakim Nilsson açıklamasında, “Sürücülerden gelen bir başka önemli talep ise konforlu dinlenme olanaklarının sağlamasıydı. Bu nedenle diğer bazı unsurların yanı sıra, ayarlanabilir arkalıklı yeni bir yatak tasarladık” dedi.

 

Volvo kamyonlarda sürücülerden gelen talepler ile yatağın altındaki özel alanlar daha geniş ve erişilmesi daha kolay olarak tasarlandı. Gösterge paneli daha fazla saklama alanı sağlamak üzere yeniden şekillendirildi. Diğer yeni özellikler arasında döner yolcu koltuğu ve düz ekran TV montaj seçeneği de bulunuyor. 

Gelişmiş aydınlatma sistemi

Joakim Nilsson, “Yeni geliştirilen aydınlatma sistemimiz sektörde benzersizdir. Bir ışık azaltıcının da dâhil olduğu gelişmiş bir aydınlatma kontrolü bulunuyor. Çalışma ve okuma için etkin aydınlatma veya sürücü mola verdiğinde kısık, rahatlatıcı bir arka plan aydınlatması sağlamak mümkün. Ayrıca ışığın parlaklığı ihtiyaca göre tam olarak ayarlanabilir” dedi.

Volvo FH16: Özel ve benzersiz bir kamyon

Volvo FH için yapılmış değişikliklerin çoğu Volvo FH16’da da bulunuyor. Bununla birlikte, ayrıcalıklı bir model olmasından dolayı FH16, çok sayıda yeni ve özgün ayrıntıya da sahiptir. Diğer unsurların yanı sıra bu ayrıcalık hissi, özgün renk düzenleri ve malzemeler, gösterge tablosu ile kapı panelleri dâhil birkaç yerde açıkça görülebilen yeni FH16 logosu ile güçlendirildi.

Joakim Nilsson yaptığı açıklamada; “FH16 bizim konsept ürünümüz. Özellikleri görülmeli ve yaşanmalı. FH16 hemen her şeyin daha fazlasını isteyen müşteriler için tasarlandı ve artık bu müşterilerimize talep ettikleri bütün artıları sunuyoruz. Bu yeni özelliklerle müşterilerin taleplerini fazlasıyla karşılıyoruz. Geniş alan, konfor ve akıllı saklama çözümlerinin yanı sıra müşterilerimize parlak, çekici bir ortam sunuyoruz. Bu sayede işlerinin daha kolay ve keyifli hale geleceğini umuyoruz" dedi.

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.