Volvo Kamyon, görücüye çıkıyor

Volvo Kamyon, görücüye çıkıyor

Sürücü kabinin ve güvenlik destek sistemlerinin en son teknoloji ile geliştirildiği yeni Volvo kamyonları ilk defa Hannover fuarında sergilenecek. 25 Eylül...

Sürücü kabinin ve güvenlik destek sistemlerinin en son teknoloji ile geliştirildiği yeni Volvo kamyonları ilk defa Hannover fuarında sergilenecek.

25 Eylül – 02 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Hannover fuarının gözdeleri, yeni Volvo kamyon ürünleri olacak. Sürücü kabinin ve güvenlik destek sistemlerinin en son teknoloji ile geliştirildiği yeni Volvo kamyonları ilk defa Hannover fuarında sergilenecek. Ziyaretçiler, Volvo standında dünyanın ilk işlevsel hibrid çöp kamyonunu ve daha birçok çığır açan yeniliği görme fırsatını da yakalayacaklar.

Yeni 11 litrelik Volvo FM çekici

Tanker ve ağır yük taşımacılığı gibi ağırlığa duyarlı uygulamalar için Volvo, FM 4x2 ve 6x2 çekicilerinde 11 litrelik yeni bir motor sunuyor. Sergilenecek olan yeni D11 motor, daha büyük olan D13 motorundan yaklaşık 140 kg daha hafif. Volvo, D11 motor ile yüksek performans ve yakıt verimliliği sağlarken yük kapasitesini de artırıyor. Volvo FM11, akıllı I-Shift şanzımanı ve yenilenmiş eşsiz LXL kabini de beraberinde sunuyor.

Şehir trafiğinde vites değiştirmeyi kolaylaştırmak için yeni I-Sync

Şehir içi ve bölgesel taşımacılığa yönelik olarak Volvo, Volvo FL dağıtım kamyonu için gelişmiş bir otomatik şanzıman olan I-Sync’i sunuyor. Bu çözüm, manuel vites değiştirme ihtiyacını azaltarak trafikte ve dar alanlarda araç kullanmayı daha keyifli ve konforlu hale getiriyor. Sürücünün yola odaklanmasını ve şehrin karmaşasıyla başa çıkmasını da kolaylaştırıyor.

 

Konfor düzeyini yükseltme

Ziyaretçiler yeni Volvo FH ile sürüş sırasında kolaylık sağlayan ve dinlenirken de üst düzey konfor sunan, tamamıyla baştan tasarlanmış kabini görebilecekler. Yenilikçi aydınlatma ve akıllı saklama çözümleri ile daha ferah bir iç mekân sunan yeni kabin, en son teknoloji ile hazırlandı. Özel tasarımın ve güçlü duruşun keyfini çıkarmak isteyen ziyaretçiler, fuarda 8x4 bir FH16 deneme fırsatı bulabilecekler.

Emniyet ve güvenlikte yenilikler

Volvo standına gelen ziyaretçiler, sektörde bir ilk olan ve sürücünün direksiyonu kullanma şeklindeki küçük düzensizlikleri bile saptayabilen Sürücü Uyarı Desteği gibi yeni ve gelişmiş güvenlik sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler. Güvenlik alanındaki diğer yeniliklerin arasında, yağmur sensörü, köşe farları ve yolcu tarafından ilerleyen taşıtları tespit etmek için kör noktayı ortadan kaldıran Şerit Değiştirme Desteği de yer alıyor.

Volvo’nun başka bir yeniliği olarak ESP (Elektronik Stabilite Programı), 6x2 kamyonlar ve treylerler ile çoklu treyler kombinasyonlarında da sunuluyor. Kayma ve devrilmeyi önlemeye yardımcı olmak için tasarlanan ESP, kamyonun hareketlerini izleyen sensörler kullanarak dengeyi yeniden sağlayıp aracı düzeltmek amacıyla frenleme kuvvetlerini otomatik olarak yeniden dağıtıyor. 

Daha temiz bir gelecek

2006 yılında Volvo Kamyon, sessiz, temiz ve yakıt tasarrufuyla çalışma konusunda bir devrim niteliği taşıyan paralel hibrid teknolojisini sundu.  Bu teknoloji, bir elektrik motoruyla dizel motoru birleştiriyor ve frenleme sırasında ortaya çıkan enerjiyi kullanarak aküleri şarj ediyor. Geçen Nisan ayında ise Volvo, İsveç’te bulunan iki çöp toplama şirketinin günlük çalışmaları sırasında test edeceği iki adet hibrid çöp aracını tanıttı. Bir tanesinin fuarda gösterimde olacağı hybrid çöp kamyonları, dünyanın ilk işlevsel ağır vasıta hibrid araçları olarak ön plana çıkıyor.

 

Volvo Kamyon standında sergilenen diğer özellikler

▪ Yeni EEV (Geliştirilmiş Çevre Dostu Araçlar) motoru seçeneği. Bu motorlar partikülleri ve dumanı azaltarak hava kalitesini artırıyor. 2009 yılı içerisinde piyasaya sürülecek.

▪ Çarpıcı FH16 tasarımlarının da yer aldığı yeni ve zengin Volvo Kamyon giyim ve hediyelik eşya koleksiyonu.  

▪ Toshiba Corporation işbirliğiyle geliştirilen ve Volvo hibrid çöp kamyonlarına kurulan Kuş Bakışı Gözetim Sistemi, sürücülere gelişmiş bir sürüş yardımı ve güvenlik sunmak için kuşbakışı bir görüntü sağlıyor.

▪ Emniyet ve güvenlik aynı zamanda Volvo’nun fuar treylerinin de temasıdır. Dışarıya yerleştirilen eşsiz bir devrilme kabini sayesinde ziyaretçiler doğrudan devrilme deneyimi yaşayabilirler.

▪ Kandaki alkol oranı yasal sınırların üzerindeyse motorun çalışmasını engelleyen öncü bir ön ateşleme alkol ölçüm cihazı ve kilitleme sistemi olan Alcolock.

▪ Ve çok daha fazlası A05, salon 17’deki Volvo Kamyon standında.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.