Volkswagen krize yenik düşmedi

Volkswagen krize yenik düşmedi

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen (VW), bu yılın sonuna kadar satışlarda 9,5 milyon sınırına ulaşmayı hedefliyor. Şirketin işletme...

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen (VW), bu yılın sonuna kadar satışlarda 9,5 milyon sınırına ulaşmayı hedefliyor.

Şirketin işletme genel müdürü Christian Klingler, Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (IAA) yaptığı açıklamada, bu yılın sonuna kadar satışlarda belirgin bir sıçrama yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Hedefimiz 9,5 milyon sınırına ulaşmak." diyen Christian Klingler, VW'nin geçen yılın sonuna kadar dünya genelinde 9,3 milyon araç sattığını olduğunu hatırlattı.

Alman otomotiv devi bu yılın ilk sekiz aylık döneminde toplam 6,2 milyon binek ve hafif ticari araç satarak, 2012'nin aynı dönemine kıyasla satışlarını yüzde 4,5 oranında artırmayı başardı. Ancak VW CEO'su Martin Winterkorn yine de AB genelinde yaşanan ekonomik krize atıfta bulunarak, "Avrupa'nın belirgin bir istikrara ulaşmasını bekliyoruz ve krizin sonuna gelindiğini umuyoruz." dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.