Volkswagen Grubu, gemi yangınından sorumlu tutuluyor

Volkswagen Grubu, gemi yangınından sorumlu tutuluyor

2022 yılında lüks otomobil taşıyan bir gemide çıkan yangının maliyeti en az 236 milyon dolardı. Şimdi açılan bir davada suçlunun Porsche EV olduğu iddia ediliyor.

Alman araç üreticisi Volkswagen Grubu, roll-on-roll-off kargo gemisini batıran yangından kaynaklanan iki ayrı davayla karşı karşıya kaldı.

Şubat 2022'de, gemi Atlantik'in ortasında Portekiz'e ait bir takımada olan Azor Adaları yakınlarındayken Felicity Ace'de şiddetli bir yangın çıkmıştı. Almanya'dan ABD'ye 3965 lüks araç taşıyan gemi daha sonra alabora oldu ve yangının tahmini maliyeti en az 236 milyon dolar olarak açıklandı.

Mürettebatın 22 üyesinin tamamı zarar görmeden kaçmayı başardı ancak tekne başıboş kaldı. Gemide Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley, Bugatti ve Volkswagen gibi markaların bulunduğu Volkswagen Grubuna ait araçlar taşınıyordu.

Yangının nasıl çıktığı ilk etapta anlaşılamadı.

Ancak Bloomberg'in haberine göre davacılar artık bir Porsche modelinin lityum iyon pilini suçlayarak suçu doğrudan Porsche'ye yüklüyor.

Aralarında geminin Japon operatörü Mitsui OSK Lines Ltd. ve Alman sigortacı Allianz SE'nin de bulunduğu çok sayıda davacı, Baden-Württemberg'in başkenti Stuttgart'ta açılan bir davaya karıştı.

Volkswagen Grubu'nun davacıları elektrikli araç (EV) yangınları riski ve araçların nakliyeye uygun şekilde nasıl hazırlanacağı konusunda gerektiği gibi bilgilendirmediği iddia ediliyor.

Davalar geçen yıl açıldı ancak taraflar usule ilişkin sorunları çözmeye çalışırken henüz yargılama aşamasına geçilmedi.

Drive.com.au'ya göre EV aküsü yangınları zehirli gazlar açığa çıkarıyor ve söndürülmesi zor olabiliyor. Ancak EV yangınları nadir yaşanıyor ve benzinli ya da dizel araçlardaki yangınlardan çok daha az yaygın.

felicity-ace-yangin.jpegLOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.