Vieux: 'Otoda satış 900 bine ulaşır'

Vieux: 'Otoda satış 900 bine ulaşır'

Peugeot Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, talebin seçimlerden sonra da devam edeceğini belirterek, "Türkiye, İspanya'yı geçerek Avrupa'nın beşinci büyüğü...

Peugeot Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, talebin seçimlerden sonra da devam edeceğini belirterek, "Türkiye, İspanya'yı geçerek Avrupa'nın beşinci büyüğü olacak." dedi.

Otomotivde 5 yıl aradan sonra ilk kez cari açık ortaya çıktı. AB pazarındaki daralmanın etkisiyle ocak-mart döneminde ithalat ihracattan 62,6 milyon dolar fazla verdi. Merkez Bankası'nın aldığı kredi kullanımını azaltma kararlarına rağmen nisanda olduğu gibi mayıs ayında da pazarın 75-80 bin civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, bu rakama bakıldığında matematiksel olarak seçim sonrasında da satışların yavaşlama göstermeyeceğini, pazarın yılsonunda 900 bine ulaşabileceğini söyledi. Vieux, "Türkiye'de ekonomik ve siyasi şartlar ne olursa olsun, araç sahibi olan sayısı artacak. Bunu önlemek zor. Çünkü halen otomobil sahipliği çok geride." dedi.

Peugeot'nun yeni modeli 508'in Rodos'taki tanıtımında sorularımızı cevaplandıran Jean Pierre Vieux, Türkiye'nin geçen yıl 760 binlik pazarla Avrupa'da altıncı olduğunu, bu yıl ise 900 bine ulaşılırsa kötü giden İspanya'yı geride bırakıp 5 büyükten biri olabileceğini kaydetti. Otomotiv pazarının ekonomideki soğutma önlemlerine rağmen önümüzdeki yıl büyüyeceğini savunan Fransız Genel Müdür, genel seçimlerin ardından anayasa değişikliği, referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gündemde olacağını belirterek, şunları kaydetti: "6 ay sonrası için kesin şeyler söylemek zor. Özellikle referandum süreci olursa tüketicinin keyfinin yerinde olması gerekecek."

Peugeot'nun yüzde 6 pazar payı peşinde olduğunu anlatan Vieux, markanın yeni D sınıfı modeli 508 hakkında bilgiler verdi. Jean Pierre Vieux, bir aylık satış sürecinde 623 araçla sınıf ikincisi haline geldiklerini, gemideki araçların bile müşterisinin belli olduğunu anlattı. D sınıfı otomobillerin daha çok aile ya da makam aracı olarak kullanıldığını belirten Vieux, "Bu sınıfta 40 bine yakın otomobil satılıyor, satışların üçte biri filo. Biz bu alana da odaklanmak istiyoruz. Kiralama pazarı burada çok önemli bir paya sahip. Bazı çalışmaları buna göre yapacağız. Sedanla aynı fiyata çıkardığımız SW modeline de ağırlık vereceğiz. Böylece bu yıl 5 bin, gelecek yıl 8 bin 508 modeli satmayı öngörüyoruz." diye konuştu. Jean Pierre Vieux, haziran ayı ortasında satışa çıkacak makyajlı 308'in de mikro-hibrid e-HDi sistemi sayesinde km'de 98 gramlık karbondioksit seviyesini yakalayacağını söyledi.

Sedan ve SW olarak iki farklı karoserle yola çıkan Peugeot 508'de versiyona göre navigasyon, dört bölmeli klima, akıllı xenon farlar, head-up ekranı gibi üst düzey birçok teknoloji alınabiliyor. Peugeot, 508 SW versiyonu sedanla aynı fiyattan yola çıkarırken bu sınıfta ilk kez 1.6 litrelik benzinli motor 6 ileri otomatik şanzıman Auto6R ile birleştiriliyor. e-Hdi motor stop&start sistemiyle birlikte şehir içinde yakıt tüketimini yüzde 15'e varan oranda iyileştirebiliyor. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.