Vergi indirimleri son buluyor

Vergi indirimleri son buluyor

Orta vadeli mali programda da devam etmeyeceği var sayılmıştı'' dedi.Lüksemburg Ticaret Odası ve DEİK tarafından Lüksemburg'da düzenlenen Ekonomik Forum...

Orta vadeli mali programda da devam etmeyeceği var sayılmıştı'' dedi.

Lüksemburg Ticaret Odası ve DEİK tarafından Lüksemburg'da düzenlenen Ekonomik Forum programına katılan Şimşek, ÖTV ve KDV indirimi uygulanan ürünlerde yarın normal oranlara dönüleceğini ifade etti ve ''Doğası gereği bu bir geçici bir tedbirdi. Vergi indirimleri geçici nitelikteydi. Son açıkladığımız Orta Vadeli Mali Programda da bu indirimlerin devam etmeyeceği var sayılmıştı'' diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde dünyadaki normalleşmeyle birlikte ekonomik faaliyetlerdeki toparlanmanın Türkiye'de de devam etmesini beklediklerini kaydeden Şimşek, ''Önümüzdeki dönemde de Türkiye'de aç ve iş üretenlerin önünü açmaya ve yüklerini bütçe imkanları çerçevesinde azaltmaya çalışacağız'' açıklamasında bulundu.

-HURDA İNDİRİMİ-

Bakan Şimşek, otomotiv sektörünün yeni dönemde de desteklenmesi amacıyla hurda indiriminin uygulamaya konulup konulmayacağına ilişkin soru üzerine de, ''Hurda indirimine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde otomotiv sektörüyle beraber hurda indirimine ilişkin çalışmaları sonuçlandırmaya gayret edeceğiz'' diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.