Vergi indiriminde uzatma yok

Vergi indiriminde uzatma yok

İç piyasanın canlanması için 6 aydır uyguladığı otomotiv, beyaz eşya, bilişim ve mobilya sektörlerindeki özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer...

İç piyasanın canlanması için 6 aydır uyguladığı otomotiv, beyaz eşya, bilişim ve mobilya sektörlerindeki özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indiriminin süresini uzatmadı. 16 Mart'ta başlatılan vergi indirimleri 16 Haziran'da kapsamı daraltılarak devam ettirilmişti. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, vergi indiriminde uzatmanın söz konusu olmadığını bunun yerine otomotiv sektöründe hurda indirimi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

'BEKLEYİP GÖRECEKSİNİZ'
Ankara Sanayi Odası Aylık Meclis Toplantısı'na girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, hurda indiriminde sınır olarak 16 yaşın düşünüldüğünü ama netleşmiş bir şeyin olmadığını söyledi. Hurda indirimi konusunda bir teslimat sistemi oluşturulacağını ve bunun zaman alacağını ifade eden Ergün, "Teslim şartıyla hurda indirimi uygulaması mümkün. Bu teslimatların nerede yapılacağı, hurdanın ne şekilde ayrıştırılacağı önemli. Otomotiv sektöründe hurdanın ayrıştırılması ciddi bir ekonomi getiriyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Otomotiv sektörüyle ilgili devreye sokmak istediğimiz şey hurda indirimidir, çalışmaları beklemek gerekiyor" şeklinde konuştu.
Şimşek:

OVP'DE DEVAM ETMEYECEĞİ VARSAYILDI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "İndirimler geçici nitelikteydi. Orta vadeli mali programda da devam etmeyeceği varsayılmıştı'' dedi. Lüksemburg'da konuşan Şimşek, hurda indirimi çalışmalarının otomotiv sektörüyle birlikte sonuçlandırılacağını kaydetti.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.