UTİKAD’ta Başkan 3. kez Erkeskin

UTİKAD’ta Başkan 3. kez Erkeskin

Uluslararası Lojistik Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) daha önceki teamüllerden farklı olarak üçüncü kez mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin...

Uluslararası Lojistik Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) daha önceki teamüllerden farklı olarak üçüncü kez mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ile devam kararı aldı.

UTİKAD’ın 32. Olağan Genel Kurulu Taksim Elit World Hotel’de gerçekleştirildi. Üyeler ve basın mensuplarının katıldığı seçimli genel kurula tek liste ile giren Turgut Erkeskin bir dönem daha UTİKAD’ın başkanlığını yapacak.

Kahve arasında, daha önceki konuşmalarımızda çok yorulduğunu ve bu genel kurulda teamüllere uyup, aday olmayacağını söyleyen Erkeskin’e bu kararının neden değiştiğini sorduk. Öncelikle tabandan gelen ‘bir dönem daha’ taleplerine kayıtsız kalamadığını söyleyen Erkeskin şöyle devam etti: “FIATA Kongresi, FIATA belgesi, BALO Projesi, akreditasyonlar gibi birçok projeye bu yönetim kuruluyla imza attık. Saydıklarımın tamamında da fiilen ben yer aldım. Ulusal, uluslararası birçok organizasyonda UTİKAD’ı temsilen katıldım. Dernek, birçok prestijli projenin içindeyken, üye arkadaşlar yeni bir yüzün UTİKAD ile birlikte anılmasının derneğin kazanımlarını zayıflatacağını belirterek, devam etmem ricasında bulundu. Ben de, özel işimi engellemesine ve çok yorulmama karşın, bir dönem daha başkanlığı sürdürmeye karar verdim. Yeni dönemde en fazla yapacağım işlerin başında, benden sonra gelebilecek arkadaşın ön planda olması için çalışmak var. Derneği taşıyabileceğimiz en üst noktaya getirip, benden sonrakilerin yolunu açmak kararlılığındayım.”

BAŞKANIN KONUŞMASINDAN NOTLAR

Erkeskin, genel kurulda yaptığı konuşmada da önceliklerini ve yapılanları şöyle sıraladı:

  • Lojistik sürekli gelişiyor bundan çok memnunuz ama öncelikle mutlaka bir durum tespiti yapmalıyız. Bunun için BLMYO ile bir ortak çalışma yapıp, sonuçlarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız.
  • 19 lojistik merkezin TCDD marifetiyle yapıldığını biliyoruz. Ama bunun hangi matematiksel kriterlere göre ve doğru yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Önümüzdeki günlerde bir Alman danışmanlık şirketiyle bunu bilimsel olarak masaya yatırıp sonuçlarını bakanlığa ileteceğiz.
  • Yetkilendirilmiş yükümlüde 3. Parti lojistik hizmetlerin yeri konusunda sorunlar var. Bunu da tartışmaya açacağız.
  • Önceliklerimizden en önemlisi de ortak bilgi platformu oluşturmak olacak.
  • Lojistiğin hem yatay, hem de dikey genişlemesi gerekir. Değişik lojistik çözümleri gündeme almalıyız.
  • Dünyadaki konum çok önemli. Direkt lojistik ihracatı için kapasitemizi doğru kullanamıyoruz. Türkiye’nin güneyi ve kuzeyindeki limanlarla lojistik kapasiteyi Türkiye’ye çekebilir, stratejik çözümler sunabiliriz. Çin, Avrupa’ya olan ticarette çok geniş imkanlara sahip. Bugün Çin’den Madrid’e bir tren hareket etti. Bu tren 85 konteyner taşıyor ve 21 günde ulaşacak. Bu yol Trans Sibirya hattıdır ve bu yolu ülkemize çekebiliriz. Bizim dünyadaki stratejik hareketleri kontrol altına almamız gerekir.
  • Büyük Anadolu Lojistik Projesi, bizim de içinde bulunduğumuz ve desteklediğimiz bir oluşum. Ancak, üyelerimizin BALO’ya daha fazla destek vermesini rica ediyorum.
  • Bu yıl çok önemli bir sertifikasyona sahip olduk. Eğitimleri dünya standartlarında kabul edebilecek bir hale getirdik. UTİKAD ile artık FIATA diplomasını alabileceksiniz. Bu diploma da, dünyanın her yerinde geçerli olacak.
  • Bureau Veritas ile dünyada ilk olan bir belgeyi geliştirdik. Sürdürülebilirlik lojistik belgesinin çıkış kaynağı biziz. Bu ödüle ilk layık görülen de Ekol Logistics oldu. Bunu FIATA kanalıyla tüm dünyada verilebilir bir belge haline getirmeye çalışacağız.

POSTA KANUNU, KARGO SEKTÖRÜNÜ VURACAK

UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, konuşmasında çok önemli bir ayrıntının da altını çizdi. Ulaştırma Bakanlığı’ndan gönderilen bir genelgeye dikkat çeken Erkeskin, “Ticari olsun ya da olmasın 30 kiloya ya da 300 desimetreye kadar olan gönderiler Posta Kanunu çerçevesinde değerlendirilecek ve buna uyulmadığı takdirde firmalar kapatılacak. Bunun için ayrıca, BDK’ya yüzde 2.38 oranında bir vergi ödemek gerekiyor. Bunun yanlışlığı üzerine görüşlerimizi aktaracağız. Çünkü, 1 Aralık’tan itibaren ödemeler başlayacak” açıklamasını yaptı.

UTİKAD’ta Başkan 3. kez Erkeskin

32. Olağan Genel Kurul'un Divan Başkanlığını Mete Tırman yaptı. 

UTİKAD’ta Başkan 3. kez ErkeskinUTİKAD’ta Başkan 3. kez ErkeskinUTİKAD’ta Başkan 3. kez Erkeskin

Selçuk ONUR -  LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.