‘Uşak, lojistik merkezi olacak’

‘Uşak, lojistik merkezi olacak’

Uşak’a giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “140 bin metrekarelik lojistik merkezi kuracağız. Uşak, yılda 250 bin ton yükü taşıyan bir lojistik merkezi olacak” dedi.

 

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Banaz-Eşme Hattı şantiye sahasında incelemelerde bulunan Bakan Arslan, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak üzerinden Manisa ve İzmir’e ulaşacak yüksek hızlı tren projesinin sürdüğünü belirtti. Ankara-İzmir arası mevcut konvansiyonel tren hattının 824 kilometreden 624 kilometreye düşürüleceğini kaydeden Arslan, “Ankara’dan Polatlı’ya kadar olan kısmı zaten hazır, Polatlı sonrası 508 kilometre hat yaparak yolu İzmir’e uzatmış olacağız. Polatlı-İzmir arası hatta toplam uzunluğu 35 kilometre olan 43 tünel, 22 kilometre uzunluğa sahip 56 viyadük olacak, 100 milyon metreküp kazı 50 milyon metre küp dolgu yapılacak. Proje tamamlandığında 14 saat süren Ankara-İzmir arası yolculuk 3,5 saate inecek. Polatlı’dan İzmir’e kadar hatta, çalışmaların yüzde 25’lik ilerleme sağlandı” dedi. Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinin önemine değinen Arslan, projenin Polatlı-Uşak bölümünün 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacağına işaret etti.

‘Uşak-Ankara 2 saat’

Arslan, şunları kaydetti: “Proje tamamlandığında Uşak- İzmir arası 1,5 saat, Uşak-Ankara arası 2 saat olacak. Polatlı’dan Eşme’ye kadar üstyapı ihalesini 14 Kasım’da yapıyoruz. Merkezden geçen 47 kilometrelik tren yolu hattımızı şehir dışına taşıyacağız. Yani tren yolunu Uşak’ta çevre yolu haline getireceğiz. Bu hat, yüksek hızlı tren hattına paralel olarak devam edecek, 47 kilometrelik yolu 35 kilometreye düşürmüş olacağız.” (milliyet)

ahmet-arslan-2-001.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.