Ürdün ile Ro-Ro seferleri  başlatılıyor

Ürdün ile Ro-Ro seferleri başlatılıyor

Mısır'ın Türk gemileriyle ilgili sorun çıkartmasından sonra Ürdün'e stratejik bir ziyaret yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akabe Limanı'nın Türkiye'nin Körfez ve Arap yarımadasına açılan kapısı olacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, " İnşallah Akabe ile İskenderun arasında Ro-Ro seferleri olacak. Ürdün’le deniz seferleri başlatmayı düşünüyoruz" dedi.

Mısır'ın Türk gemileriyle ilgili sorun çıkartmasından sonra Ürdün'e stratejik bir ziyaret yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akabe Limanı'nın Türkiye'nin Körfez ve Arap yarımadasına açılan kapısı olacağını söyledi.

Başbakan  Ahmet Davutoğlu,  Ürdün ziyareti kapsamında Başbakan Ahmed en-Nusur ile heyetler arası görüşmeler ve imzalanan iş birliği anlaşmalarının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile  Ürdün'ün,  Suriye kriziyle ilgili benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Davutoğlu, kuzeye giden sığınmacıların  Türkiye'ye, güneye gidenlerin ise  Ürdün'e doğru hareket ettiğini söyledi.

Suriye'nin istikrarının, komşu ülkeleri için giderek daha da önemli hale geldiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Suriye'deki rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor." dedi.

"AKABE LİMANI STRATEJİK ÖNEME SAHİP"

İki ülke arasındaki ulaştırma konusunda iş birliğinin önemine işaret eden Davutoğlu, "Akabe limanı bizim için stratejik öneme sahip.  Suriye ve  Irak'taki krizin ardından, İskenderun-Akabe arasında Ro-Ro feribot taşımacılığı fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Dolayısıyla Akabe,  Türkiye için  Ürdün'ün yanı sıra Körfez ve Arap yarımadasına açılan bir kapı olacak." diye konuştu.

MISIR'A ALTERNATİF

Mısır'la  Türkiye arasında bozulan ilişkiler sonrası deniz taşımacılığı önemli bir yara almıştı.  Türkiye'nin Akabe limanı hamlesiyle ticari olarak yeni bir açılım yapabileceği belirtiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.