UPS elektrikli kargo araçlarını test etmeye başladı

UPS elektrikli kargo araçlarını test etmeye başladı

Dünyanın en büyük kargo taşımacılığı şirketleri arasında yer alan UPS, ABD menşeli Thor Trucks şirketiyle ortak geliştirdiği elektrikli teslimat araçlarının test çalışmalarına başladı.

Dünyanın en büyük kargo taşımacılığı şirketleri arasında yer alan UPS, ABD menşeli Thor Trucksşirketiyle ortak geliştirdiği elektrikli teslimat araçlarının test çalışmalarına başladı. Eğer işler planlandığı gibi yolunda giderse UPS, Thor’dan tedarik edilen bataryalarla toplamda 160 kilometremenzile sahip kargo araçlarıyla gider kalemlerini önemli miktarda azaltmayı başaracak.

Bahsi geçen elektrikli kamyonlar an itibariyle Los Angeles‘te belirlenen pilot güzergah üzerinde trafiğe çıkıyor. İlerleyen dönemde Paris ve Londra gibi büyük şehirlerde de test güzergahı belirlenecek. Tabii bunun için 2018 yılının sonlarına işaret ediliyor.

6 ay boyunca test edilecek

Bilindiği üzere UPS, tamamen elektrikten güç alan kargo kamyonları geliştirmek fikri üzerine uzun süredir kafa yoruyor. Şirketin son planı, Thor Trucks ile işbirliği neticesinde üretilen elektrikli kamyon modelini 6 ay boyunca Los Angeles’te test etmek.

Bu süre boyunca şirket modelin batarya kapasitesini, mühendislik başarısını, dayanıklılığını ve off-road arazi şartlarında ne denli performanslı olduğunu deneyimleme fırsatını da yakalamış olacak.

Performans kriteri gözetiliyor

Bu testlerin sonucunda UPS, fosil yakıt yerine elektrikle çalışan kamyonlardan oluşan bir filo kurma kararını alabilir.

UPS Global Filo Bakımı ve Mühendisliği Birimi Başkanı Carlton Rose, konuya ilişkin verdiği demeçte “Filomuzda performans önemli bir kriter” değerlendirmesinde bulundu ve ekledi: Elektrikli kamyon modelinin trafiğe çıkmasından büyük bir heyecan duyuyoruz. Los Angeles’teki yollarda başarılı olup olmayacağını ise merak ediyoruz.

Otodünya

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.