Ünye Limanı'ndan Ro-Ro seferleri yapılmaya başlandı

Ünye Limanı'ndan Ro-Ro seferleri yapılmaya başlandı

Ünye Limanı, yapılan kapsamlı çalışmaların ardından yüksek tonaja sahip olan ve TIR taşımacılığı gibi tekerlekli vasıtaları taşıyan Ro-Ro gemilerine hizmet vermeye başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Burada artık kasa kasa değil TIR TIR yükleyeceğimiz Ro-Ro seferlerinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Artık TIR'ları boşaltmadan Ro-Ro gemilerine yükleyip istenilen hedefe göndereceğiz. Bu liman inşallah hem Karadeniz’in hem de Türkiye’nin lideri olacak” dedi.

Ordu'dan Rusya'ya bir ilk: Hem Karadeniz'in hem de Türkiye'nin lideri olacak Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından rıhtım uzunluğu ve derinliği açısından yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişsiz olması nedeniyle bakıma alınarak büyütülen Ünye Limanı, yapılan kapsamlı çalışmaların ardından yüksek tonaja sahip olan ve TIR taşımacılığı gibi tekerlekli vasıtaları taşıyan Ro-Ro gemilerine hizmet vermeye başladı.

Ordu'dan Rusya'ya bir ilk: Hem Karadeniz'in hem de Türkiye'nin lideri olacak Ünye Limanı'nda yapılan büyütme ve kapasite artışı sonrası Rusya’ya gerçekleşecek olan ilk Ro-Ro ihracatı öncesi tören düzenlendi.

hilmi-guler.jpg

‘BURAYI BİR LOJİSTİK MERKEZİ YAPACAĞIZ’

Ordu'dan Rusya'ya bir ilk: Hem Karadeniz'in hem de Türkiye'nin lideri olacak Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun 30 Eylül gününü asla unutmayacağını söyledi.

Ordu'dan Rusya'ya bir ilk: Hem Karadeniz'in hem de Türkiye'nin lideri olacak İlk Ro-Ro seferi ile Ünye Limanı’nın hem Karadeniz’in hem de Türkiye’nin lider limanlarından bir tanesi olacağına dikkat çeken Güler, “Burada artık kasa kasa değil TIR TIR yükleyeceğimiz Ro-Ro seferlerinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Artık TIR'ları boşaltmadan Ro-Ro gemilerine yükleyip istenilen hedefe göndereceğiz. Hedef bugün Rusya. Lider Amiral gemisi yükünü alarak Rusya’ya hareket edecek. Bu liman inşallah hem Karadeniz’in hem de Türkiye’nin lideri olacak. Aynı zamanda müjdesini verdiğimiz yol, bu damar Akdeniz ile Karadeniz ile birleştiren en kısa yol. Hem Trabzon’dan giden hem de Samsun’dan giden yoldan daha kısa. Birinden 2,5 saat diğerinden 5 saat kazanıyoruz. Buranın yıllık kapasitesi 10 bin TIR olacak. Biz ayrıca buraya 80 dönümlük bir TIR alanı da oluşturduk. Aynı anda 110 TIR yüklenebilecek. Burayı bir lojistik merkezi yapacağız. Burası sadece Ünye için değil, Tokat’ın, Sivas’ın, Kayseri’nin limanı olacak. Çünkü bir tarafta Ünye bir tarafta Mersin aradaki 41 vilayetin ithalat ve ihracatı ya Ünye’den ya Mersin’den olacak. Bu çok önemli bir şey” diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum