Ünlü Türk çift gözünü Alman devine dikti!

Ünlü Türk çift gözünü Alman devine dikti!

Türk şirketlerin yurt dışındaki köklü firmaları satın alması son dönemin olağan haberleri oldu. Şimdi de yurtdışındaki Türkler, küresel markaları...

Türk şirketlerin yurt dışındaki köklü firmaları satın alması son dönemin olağan haberleri oldu. Şimdi de yurtdışındaki Türkler, küresel markaları bünyelerine katıyor. 

ABD’nin en ünlü Türk girişimcilerinden Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen’in şirketi Sierra Nevada Corp, global bir markayı gözüne kestirdi.

Para dergisinin haberine göre, Sierra Nevada Corp, Alman havacılık şirketi 328 Support Services GmbH’yi almak için masaya oturdu. Satın alma tamamlanırsa Sierra Nevada Corp, ünlü uçak markası Dornier 328 modelinin imalat tasarım, bakımı ve fikri mülkiyet haklarını almış olacak. Bir anlamda Özmen çifti, havacılık sanayisindeki varlığını uçak ile tamamlamış olacak.

328 Support Services GmbH adlı şirketin ana operasyon merkezi Almanya’nın Münih şehri yakınlarındaki Oberpfaffenhofen Havalimanı’nda yer alıyor. Şirketin kadrosunda 150’den fazla havacılık uzmanı var. Özmen çiftinin şirketi almaya çok şakın olduğu söylenirken, ödenecek fiyatın ne olduğu ise bilinmiyor.

1963’te kurulan, uzay sistemleri, mikro uydular, teletip ve nano teknoloji gibi konularda uzmanlaşmış elektronik sistem sağlayıcısı bir teknoloji şirketi olan ABD merkezli Sierra Nevada Corp (SNC), 1994’te Fatih ve Eren Özmen çifti tarafından satın alındı. CEO’luğunu Fatih Özmen’in yönetim kurulu başkanlığını ise Eren Özmen’in yaptığı şirket NASA’nın ‘uzay taksisi’ projesini geliştirecek üç şirketten (Boeing ve SpaceX ile birlikte) biri olarak seçildi.

16 eyaletteki 31 merkezde 3 bine yakın çalışanı bulunan şirket, Pentagon’dan aldığı savunma ihaleleriyle de ABD yönetimi nezdinde en yüksek güvenlik derecelerinden birine sahip.

(MİLLİYET)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.