UND'den Trabzon TSO'ya teşekkür

UND'den Trabzon TSO'ya teşekkür

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) sektöre desteklerinden ötürü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’na plaket sundu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) sektöre desteklerinden ötürü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’na plaket sundu. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman’a plaketi takdim ederken TTSO camiasının sektörlerine büyük katkısı olduğunu belirtti.

und-baskani-cetin-nuhoglu.jpg Uluslararası Nakliyeciler Derneği geçtiğimiz hafta Trabzon’da yaptığı toplantıda UND Yönetim Kurulu Üyeleri, Artvin, Rize ve Trabzon üyelerinin katıldığı toplantıda, sektörel konular ve sorunlar geniş perspektifte ele alındı. . Toplantıda Lojistik sektörüne katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür plaketleri sunuldu.

 TTSO Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, UND’nın başarılı bir kuruluş olduğunu ve sektörün paydaşları ile uluslararası alanda sektörün gelişmesine ve dolayısıyla Türkiye’ye büyük katkıları olduğunu aktardı. Trabzon’un önemli bir lojistik bölge olduğunu kaydeden Kahraman Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgede sektörün daha da güçlenmesi için her zaman destek vereceğini kaydetti.

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dünya ile birlikte hem sayısal anlamda hem kalite anlamında yükselen lojistik sektörü için kalkınma planları kapsamında Trabzon’da önemli yatırımların planladığı, bu konuda UND’nin görüşlerinin önemli olduğunu belirtti

 Doğu Karadeniz bölgesinin Trabzon, Rize ve Artvin’in doğal olarak bir transit koridor olduğunu ifade eden UND Başkanı Çetin Nuhoğlu Anadolu’dan Karadeniz’e, Karadeniz’e kıyısı olan tüm ülkelere ve Gürcistan, Azerbaycan üzerinden hem Rusya’ya hem Hazarı geçerek Orta Asya’ya açılmak zorunda olduğunu kaydetti. Nuhoğlu, “ Bu hat bir lojistik merkez olmak zorundadır” dedi. Bu bölgenin tüm katma değerin toplanabileceği bir alan olarak tasarlanmak zorunda olduğunu belirterek “Demiryolu ile limanı ile etkin karayolu ile bu çevredeki tüm ekonomileri kapsayacak ve onlarla yakın iletişim kuracak bir bölge olarak tasarlanmalıdır.” Şeklinde konuştu.

 Trabzon’daki lojistik sektörüne destek çalışmaları ile ilgili konuşma yapan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Birim Başkanı Fikri Akkaya, Kalkınma Ajansı olarak Doğu Karadeniz Bölgesindeki destek programlarından değinerek UND üyelerinin Lojistik projelerine destek verebileceklerini anlattı.

 vali-oz.jpgUND toplantısının ardından sektör üyeleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Çetin Hıdımoğlu, Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Şanverdi, Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Avni Sağır; Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman,  KTÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birdoğan BAKİ, Türkiye’nin Batum Ataşesi Özay Kutlu ve UND Üyesi firmaları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

valiye-plaket.jpg

toplu-foto.jpgHAYATİ AKBAŞ – TRABZON
LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.